Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Obamina ramazanska poruka: Ne smijemo dozvoliti ograničavanje vjerskh i drugih sloboda

Svijet

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     06.06.2016 u 09:23 h 0

Obamina ramazanska poruka: Ne smijemo dozvoliti ograničavanje vjerskh i drugih sloboda

Američki predsjednik Barack Obama je u ramazanskoj poruci istakao kako SAD mora učiniti više kako bi pomogla muslimanima koji su zbog nasilja i ratova izbjegli sa svojih ognjišta


"Mnogi muslimani nisu u mogućnosti da u komforu vlastitih domova dočekuju ramazan, niti će bajramske radosti moći dijeliti sa svojom djecom i najmilijim. Svi moramo nastaviti ulagati napore kako bismo umanjili bol i patnju tih porodica", poručio je Obama.

Ističući kako mjesec ramazan podsjeća ljude na njihove pojedinačne i kolektivne obaveze i odgovornosti da štite dostojanstvo svakog čovjeka, Obama je kazao kako će SAD nastaviti pružati dobrodošlicu imigrantima, uključujući i muslimansku populaciju.

Obama je ranije pozvao američku administraciju da do oktobra primi 10.000 izbjeglica, ali je zbog oštrih mjera sigurnosti do sada primljeno svega 2.500 osoba.

"Ne smijemo zaboraviti milione ljudi koji su zbog sukoba i progona napustili svoje domove širom svijeta i u našem vlastitom dvorištu", navodi se u Obaminoj ramazanskoj poruci.

Pozivajući američku javnost da ne prihvata antimuslimanske poruke republikanskog pretendenta za predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, Obama je kazao da čvrsto stoji uz muslimansku zajednicu SAD-a i kako neće dozvoliti da zli glasovi podijele američku javnost i ograniče vjerske i druge slobode u društvu.

Uporedo s tim, ramazansku poruku svim muslimanima svijeta uputio je i američki državni sekretar John Kerry.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi