Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Bez šećera i konzervansa: Najlakši recept za domaći džem od jagoda

Lifestyle

Izvor: zadovoljna.hr     05.06.2016 u 13:02 h 0

Bez šećera i konzervansa: Najlakši recept za domaći džem od jagoda
FOTO: pixabay.com

Sezona je jagoda, a osim svježe, ove crvene slatkice neodoljive su i u džemu. Donosimo recept za domaći džem od jagoda koji ne sadrži ni šećer i konzervanse, a toliko ga je lako napraviti da će uspjeti i početnicima u kuhinji


Sastojci za džem od jagoda bez šećera i konzervansa:

-    1 kg jagoda
-    60 ml limunovog soka
-    3 žličice naribane korice limuna
-    70 g meda

Postupak:

1.    Očišćene jagode usitniste ili ih ispasirajte, a zatim ih stavite u dublju posudu.

2.    Dodajte ostale sastojke: naribanu koricu limuna, sok od limuna i med. Dobro promiješajte i stavite kuhati na srednje jakoj vatri uz često miješanje.

3.    Kada je smjesa dovoljno gusta, odnosno kada se pojave balončići, nakon otprilike 45 minuta kuhanja, džem je gotov. Ostavite ga da se ohladi i džem od jagoda spreman je za konzumaciju.

Džem čuvajte na hladnom mjestu (u smočnici ili hladnjaku), a možete ga konzumirati do 2 tjedna.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi