Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Linta: Zajedničkim listama Srbi u FBiH mogu osvojiti vlast

Regija

Izvor: agencije     05.06.2016 u 11:01 h 0

Linta: Zajedničkim listama Srbi u FBiH mogu osvojiti vlast
FOTO: Nezavisne novine

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je danas sve srpske stranke i udruženja građana u FBiH da se, na lokalnim izborima 2. oktobra, dogovore oko zajedničkih lista i kandidata za načelnike u Drvaru, Glamoču, Grahovu i Bosanskom Petrovcu.


Linta smatra da bi zajednički srpski kandidati za načelnika i zajedničke srpske liste učvrstili položaj Srba u opštinama u FBiH gdje imaju značajnu većinu (Drvar, Glamoč i Grahovo) i presudno uticalo da Srbi osvoje vlast u opštini Bosanski Petrovac gdje Srba i Bošnjaka ima otprilike pola-pola.

“Bila bi velika šteta da zbog međusobne podjeljenosti i stranačkih nesuglasica Srbi u Federaciji BiH propuste još jednu šansu za dogovor i na taj način izgube pozicije na posebno osjetljivim područjima”, istakao je Linta.

On je dodao da su Srbi u FBiH građani drugog reda i da su u tom entitetu konstitutivan narod samo na papiru, dok su u stvarnosti diskriminisani i svakodnevno se krše njihova ljudska prava. Linta podseća da su i bošnjačke i hrvatske političke partije već postigle dogovor o zajedničkom nastupu u RS lokalnim izborima. 

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi