Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Šest glupih stvari koje radimo u vezi

Lifestyle

Izvor: Index.hr     04.06.2016 u 17:48 h 0

Šest glupih stvari koje radimo u vezi
FOTO: pixabay.com

U svakoj vezi postoje problemi i problemčići. Neki parovi ih rješavaju dogovorom, a neki svađom.


Svađa, može da bude dobra za rješavanje ljubavnih problema, naravno samo ako je u granicama normale. Do nje može doći zbog grešaka na obje strane.

1. Ne rješavaš probleme na vrijeme

Svađe su sastavni dio svake zdrave veze, ako nisu prečeste te su u granicama dobrog ukusa. Ali, poenta svake svađe je da se riješi problem, koji je do nje doveo, a ne da se samo gurne pod tepih. Budite iskreni jedno prema drugome i razgovarajte, bez izjava poput "nije mi ništa", jer kad tad će vam se to vratiti.

2. Duriš se

Svaki put kada durenjem odužiš neki nesporazum, više nego što bi trebalo, jer je to jače od tebe ili samo želiš na taj način privući pažnju, sjeti se sljedećih stvari: tako samo nepotrebno gubiš vrijeme, koje ste mogli iskoristiti za nešto puno zabavnije te znaj da tražiš pažnju na krivi način, koji bi mu uskoro mogao početi ići jako na živce, piše "Index.hr".

3. Upoređuješ vas s drugima

Prvi su uselili zajedno, drugi su se zaručili, a treći vjenčali. Ovi stalno idu negdje van, oni svako malo putuju negdje... Pomisli i na to da svi ti drugi zavide vama na nečemu što vi imate, a oni nemaju. Drugim riječima, budite zahvalni na tome što imate i usredsredite se na te stvari, a ne na to kako žive drugi. Za sve postoji pravo vrijeme.

4. Zaboravljaš na sebe

Tvoj partner ne mora postati centar tvog svijeta. Treba da imaš svoje interese, hobije i prijatelje, na koje nipošto ne smiješ da zaboraviš ni sada. Ne kaže se uzalud da je za opsatank svake veze potrebno i solo vrijeme.

5. Slušaš tuđe savjete

Jedino vi znate tačno šta se događa između vas dvoje. Sasvim je u redu požaliti se, s vremena na vrijeme, prijateljima/cama u vezi partnerovih mana pa i poslušati njihovo mišljenje, ali to nipošto ne znači da trebaš reagovati onako kako prijatelji kažu. O tome kako ćeš reagovati u nekoj situaciji odluku treba da doneseš ti. Stručnjaci upozoravaju da upravo u tome i leži opasnost jadanja prijateljima u vezi partnera, što s vremenom oni neće imati ništa lijepo da kažu za njega, a ti ćeš se sve više početi preispitivati.

6. Više se ne trudiš Veliki broj ljudi ima sljedeću računicu: partner je već osvojen pa više nema smisla da se trudim. Krivo! Tek sada se trebate potruditi jedno oko drugog, kako bi vaša veza opstala, posebno ako ste dugo zajedno. I dalje izlazite, sređujte se, radite zabavne stvari, družite se s drugim ljudima i slušajte međusobne želje. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi