Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Čavić: Očekujem podršku za naše prijedloge

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     04.06.2016 u 15:58 h 0

Čavić: Očekujem podršku za naše prijedloge

BANJALUKA - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je danas da bi ova politička partija na oktobarskim lokalnim izborima trebalo da ima kandidate za načelnike tri opštine i gradonačelnika Banjaluke i da očekuje da ovaj prijedlog podrži Savez za promjene.


Čavić je istakao da je minimum da NDP ima kandidate za načelnike opština Šamac, Foča i Šipovo, kao i da će u razgovorima sa članovima Saveza za promjene predložiti kandidate i za opštine Kneževo, Srbac, Istočni Drvar i Pelagićevo. 

"Očekujem podršku Saveza za promjene našem prijedlogu da imamo tri kanditata za načelnike opštine i gradonačelnika Banjaluke, a o ostalom možemo razgovarati. Ukoliko ne bude razumijevanja i počne da prevladava mišljenje da nam je dovoljan kandidat za gradonačelnika Banjaluke, sigurno je da neću prihvatiti tu kandidaturu", rekao je novinarima Čavić u pauzi sjednice Glavnog odbora NDP-a. 

On je naglasio da će NDP imati samostalne odborničke liste u skoro svim opštinama u Republici Srpskoj. 

"Postoji mogućnost da u dvije ili tri opštine imamo koalicione liste sa Srpskom radikalnom strankom", dodao je Čavić. 

On očekuje da će u narednim danima Savez za promjene utvrditi ko će biti kandidati za načelnike opština i gradonačelnike na oktobarskim lokalnim izborima. 

"Očekujemo razumijevanje naših partnera da na osnovu objektivnih kriterijuma podržimo kandidate koji imaju najviše šansi na lokalnim izborima, uvažavajući pojedinačne interese stranaka", kaže Čavić. 

On tvrdi da je stabilna situacija u opštinskim i gradskim odborima NDP-a u Republici Srpskoj. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi