Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Tri koraka do pronalaženja prave ljubavi

Lifestyle

Izvor: Nezavisne novine     04.06.2016 u 15:48 h 0

Tri koraka do pronalaženja prave ljubavi
FOTO: pixabay.com

Pronalaženje prave osobe za mnoge predstavlja životni cilj. Mnogi provedu cijeli život tragajući za istom ili klonu nakon nekoliko razočarenja. Ne dozvolite da se zadovoljite sa manje nego što zaslužujete.


Promjenite male stvari u svom načinu razmišljanja i postarajte se da pronađete pravog ili pravu. Evo kako da to uradite:

Razjasnite šta želite, a šta ne želite

Prvenstveno postavite svoje prioritete. Takođe razmislite šta je to što ne biste voljeli kod potencijalnog partnera i šta vaš je razočaravalo u prethodnim vezama. Sve ovo raščistite kako biste znali šta da tražite. Treba da budete veoma samosvesni i da raščistite neke stvari sami sa sobom, kako biste znali šta je to što možete i očekujete od sebe i drugih da ne biste trošili vrijeme i energiju na pogrešne. Razmislite o tome šta je razlog zbog kojeg trenutno nemate partnera. Definišite svoje prednosti i mane, i šta je bio glavni razlog vaših prethodnih raskida, šta su vam bivši partneri govorili i tako dalje. Budite pametni da to zapamtite kako biste bolje delali u budućnosti.

Postanite najbolja verzija sebe

Prije nego što krenete da tražite dobru, lijepu i kvalitetnu osobu za sebe postarajte se da i sami budete takvi. Vjerujte sebi i imajte više samopoudranja jer će te na taj način plijeniti.Razvijajte dobre navike, učite nove stvari i pratite svoje životne ciljeve. Postaćete zanimljiva osoba, puna kvalitetne priče i avanture. Ljudi će željeti da budu u vašem prisustvu i smatraće vas kometentnim za mnoge stvari, navodi ’Let’s reach success’. 

Saznajte šta muškarci zaista žele.

Posvetite malo vremena edukaciji o muško-ženskim odnosima, psihologiji i ljubavi uopšte. Potrebno je da upoznate um suprotnog pola ali i da imate određene godine kako biste ga shvatili. Saznajte šta žele u životu, šta očekuju na prvom sastanku, koji su tip ličnosti i postavite se tako da im ’zapadnete za oko’ na prvi pogled.

Koristite neverbalne simbole i govor tijela, ali naučite i da ih čitate. Predstavite se na dobar način, koristite određene riječi i način govorenja. Najbolji savet jeste da se prvenstveno osjećate prijatno u svojoj koži i da ne izgledate kao svako drugi. Ležerno započnite razgovor i bavite se pravim temama. 

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi