Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

7 odluka koje donosite danas, a zbog kojih ćete zažaliti sutra

Lifestyle

Izvor: 24sata.hr     04.06.2016 u 13:37 h 0

7 odluka koje donosite danas, a zbog kojih ćete zažaliti sutra
FOTO: pixabay.com

Danas činimo ono što mislimo da je najbolje, no kada su u pitanju osjećaji dobro je promisliti dva put koji put ćemo izabrati jer često nemamo drugu priliku


1. Više ste vremena online nego offline
Danas su vam sigurno zanimljive brojne aplikacije, igrice i društvene mreže. To je istovremeno i teret i razonoda našeg doba. No već za 10 godina shvatit ćete koliko ste vremena izgubili na online život, a koliko trenutaka ste propustili s partnerom, djecom, prijateljima i obitelji. 

2. Slijedite tuđi san
Danas i jučer ste se možda uvjerili da je to dobro za vas jer želite udovoljiti roditeljima, partneru ili mentoru. No već u srednjim godinama shvatit ćete da ste oduzimali sami sebi bitnu radost ostvarivanja samog sebe i da niste živjeli kako ste htjeli. Nećete moći kriviti nikog drugog osim sebe.

3. Ignorirate vlastite osjećaje
Možda nećete imati drugu priliku za reći "volim te", "oprosti", "hvala" ili ispraviti ono što ste rekli u prošlosti. Zato bolje da govorite otvoreno i iskreno kad imate priliku. 

4. Radite previše
Svima nam treba rad da bismo mogli preživjeti, no kada počnemo raditi previše, počnemo ga osjećati kao teret. Kada smo premoreni od posla, manje ga cijenimo i manje uživamo u njemu. Tada shvaćamo koliko vremena trošimo na posao. Ako previše radimo, a premalo vremena provodimo s obitelji to našoj djeci poručuje da nam je novac bitniji od obitelji, a to sigurno ne želimo.

5. Zapostavljate svoje zdravlje
Svi mislimo da se bolesti događaju drugima jer ih je teško pojmiti. No imamo samo jedno tijelo. I jedan život. Dajte mu pažnje koliko zaslužuje. 
Ako svake godine vozite auto na kompletan servis, svakako valja obaviti sistematski i za sebe. 

6. Ostajete u toksičnim vezama
Ne želite povrijediti druge ili ne znate kako se izvući iz ovakvih odnosa najčešći su razlozi zbog kojih ostajemo u toksičnim odnosima. No ako vas previše iscrpljuju i poslije susreta s njima se osjećate ljudo, razražljivo ili depresivno - za vas bi bilo bolje da ste pošteđeni takvih osjećaja. Umjesto što trošite vrijeme na takve toksične emocije, možete ga bolje iskoristiti i biti sretniji. 

7. Ne štedite za crne dane
Neočekivani troškovi će se pojaviti i na njih treba biti spreman. Bolesti, gubitak posla ili člana obitelji stresne su situacije, ali koje uvijek zahtijevaju dodatan trošak. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi