Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Obustava saobraćaja na lokalitetu Tijesno

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     04.06.2016 u 09:19 h 0

Obustava saobraćaja na lokalitetu Tijesno
FOTO: pixabay.com, ilustracija

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2016" na lokalitetu Tijesno na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka biće obustavljen saobraćaj danas od 8.00 do 24.00 časa.


Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske saopšteno je da će i sutra na istom lokalitetu saobraćaj biti obustavljen od 8.00 do 18.00 časova. 

U vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na alternativni putni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad. 

Obustava saobraćaja se neće odnositi na autobuse redovnih linija javnog prigradskog prevoza Banjaluka-Bočac i Banjaluka-Agino Selo, kao i vozila hitnih službi. 

Na području Mrkonjić Grada je smanjena vidljivost zbog magle i vlažnih kolovoza, dok se na ostalim putevima u Republici Srpskoj saobraćaj odvija po pretežno suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. 

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara. Radi izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška vozi se po suvom kolovozu. 

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor zatvorena je petlja "Mahovljani" za sav saobraćaj, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka. 

U zoni izvođenja radova, kod mahovljanske petlje, na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena je na 30 kilometara na čas. 

Saobraćaj će se na ovoj dionici svakodnevno četiri puta obustavljati od 23.00 do 5.00 časova ujutro u maksimalnom trajanju od 30 minuta. 

Zbog radova na sanaciji kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača i dionici regionalnog puta Šekovići-Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10-15 minuta. 

Na području opštine Kotor Varoš u toku je rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne i kanalizacione mreže zbog čega je do 1. septembra izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik. Zbog radova na istom projektu do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćaja i na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići. 

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor u naseobini Lišnja od 7.00 do 19.00 časova. 

Na istom putnom pravcu na lokalitetu Puraći zbog izgradnje vijadukta iznad magistralnog puta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Usporeno se saobraća i na dionicama magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj. Na tom dijelu u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put. 

Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko, gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Radovi se izvode na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice. 

Zbog deminiranja na području opštine Brod u naselju Liješće, na lokalitetu Šikare će svakim radnim danom dolaziti do polučasovne obustave saobraćaja na magistralnom putu Brodsko Polje-Brusnica /granica Srpske i FBiH/ od 8.00 do 16.00 časova, a propuštanje vozila trajaće 15 minuta. 

Zbog izvođenja radova na poboljšanju uslova odvodnje oborinskih voda, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice. 

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji navedene dionice puta, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj. 

Zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj saobraćaj se reguliše privremenom saobraćajnom signalizacijom. 

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra. 

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tona i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac. 

U organizaciji Sportskog Auto-moto saveza Republike Srpske danas će u centru Modriče biti održana karting trka za Otvoreno prvenstvo Republike Srpske "Modriča 2016". 

Na Autodromu "Zalužani" sutra u 12.00 časova će biti održan moto trening /M01/ u organizaciji Moto-kluba "Maršal" iz Banjaluke /ulaz iz pravca "vojne kapije"/. 

Saobraćaj se na putevima u Federaciji BiH odvija bez dužih zastoja po pretežno suvom kolovozu, a zbog istovara radnih mašina danas od 9.00 do 10.00 časova najavljena je obustava saobraćaja na magistralnom putu Donji Vakuf-Jajce u mjestu Babin potok-Krivače. 

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi: Gornji Vakuf-Prozor, Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi