Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

SPREMALA SE DA BACI OVE STARE VHS TRAKE: Ono što je pronašla unutra donijelo joj je bogatstvo!

Svijet

Izvor: Kurir     03.06.2016 u 19:28 h 0

SPREMALA SE DA BACI OVE STARE VHS TRAKE: Ono što je pronašla unutra donijelo joj je bogatstvo!

Večina profesionalnih kolekcionara traže predmete koji će im vremenom donijeti veći profit, kao što su novčići, markice i bejzbol kartice. Ponekada, najskuplji predmeti nisu ono što mislite.


Kako se ispostavilo, ono što ste nekada kupili za nekoliko dinara sada može da vrijedi na hiljade, a možda neki od takvih predmeta "sjede" u vašoj kući. 

Većina ljudi koji su odrastali tokom 80-ih i 90-ih godina sjećaju se da su imali nekoliko Diznijevih crtanih filmova na VHS kasetama. Tokom godina Dizni je napravio nekoliko specijalnih i limitiranih edicija svojih klasičnih filmova u pokušaju da ih pretvore u predmete za kolekcionare. 

Decenijama kasnije, ove kasete su zaista to i postale. Najvredniji Diznijev VHS? Edicija "Ljepotica i zvijer", čija se cijena kreće oko 9.000 dolara na ibeju. 


Prije nego što otrčite u kupovinu, znajte da ne vrijedi svaki VHS toliko. Kolekcionari traže određene verzije filmova koje imaju određene detalje. Na primjer, ako ima crni dijamant na kome piše "Klasik", taj VHS je dio limitirane edicije. 


Taj dijamant može da bude odštampan i na samoj kaseti. kasete sa ovim obeležjem mogu da vrijede od 50 pa do 250 dolara. 


Čak i starije verzije ove specijalne edicije su sa poznatim Volt Dizni logom. VHS sa frazom "Volt Dizni Klasik" odštampan direktno na traci može da vrijedi na hiljade dolara. 


Rijetki sadržaji takođe mogu mnogo da vrijede. Likovno djelo ove verzije "Male Sirene" je kasnije zabranjen, pa ova verzija vrijedi oko 6.000 dolara. 


Još jedan primjer je rana verzija "Ljepotice i Zvijeri" u kojoj se nalazi pjesma "Human Again", koja je kasnije isečena iz verzije. 


Naravno, kako bi se povećala cijena VHS-a, bitno je da bude u jako dobrom stanju. Ako je u originalnom pakovanju vrijedi još više. 

Ako imate neku od ovih kaseta kući, pogledajte koje su i kakve! Možda vrijede pravo malo bogatstvo.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi