Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Društvene mreže ''poludjele'' nakon vijesti o magistrima

Bosna i Hercegovina

Izvor: N1     03.06.2016 u 16:48 h 0

Društvene mreže ''poludjele'' nakon vijesti o magistrima
FOTO: pixabay.com / ilustracija

Vijest da svi studenti koji su završili stručni akademski studij koji je trajao četiri ili pet godina, ovisno o fakultetu, a koji su pohađali prije bolonjskog procesa imaju diplome koje će od sada biti ekvivalent master studijama Drugog ciklusa studija po bolonjskom procesu, izazvala je mnoštvo reakcija na društvenim mrežama.


Pitanje koje se odmah postavilo jeste "Šta će se desiti sa zvanjem studenata koji su stekli titulu magistra nauka prije uvođenja Bolonjskog procesa?"

Odgovor je dao ministar Elvir Kazazović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo:

"Magistar nauka je naučno zvanje, a mi smo se ovdje bazirali na stručno zvanje. Magistri nauka imaju benefite pri upisu na doktorski studij."

Facebook i Twitter su u samo nekoliko minuta preplavljeni ironičnim porukama trenutnih i bivših studenata. Jedini su ogorčeni ovom odlukom, dok drugi čestitaju sebi i ostalima na tituli magistra "preko noći."

Mnogi se pitaju da li će dosadašnji magistri, ovom odlukom, automatski postati doktori nauka, dok su neki zaključili da su magistri u Kantonu Sarajevo vrijedniji od magistara u ostalim kantonima.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi