Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Suzbijanje komaraca naredne sedmice

Bijeljina

Izvor: Cafe.ba / Srna     03.06.2016 u 15:21 h 0

Suzbijanje komaraca naredne sedmice

Suzbijanje komaraca u Bijeljini počeće naredne sedmice i za ovu namjenu je iz gradskog budžeta obezbijeđeno 250.000 KM, najavio je danas gradonačelnik Mićo Mićić.


Prema njegovim riječima, firma koja će obaviti dezinsekciju u gradu biće izabrana pregovaračkim postupkom na godinu dana, kako bi tretman komaraca larvicidno i zaprašivanjem sa zemlje počeo što prije. 

Mićić je rekao da dezinsekcija nije urađena ranije zbog dugog žalbenog postupka pred Komisijom za žalbe BiH na tender koji se godinama raspisuje u ciklusima od po tri godine. 

Pošto je djelimično uvažena žalba, procedura za ponovno raspisivanje tendera potrajala bi mjesecima i onemogućila bi sprovođenje dezinsekcije ove godine, zbog čega će izvođač ovaj put biti izabran na godinu dana pregovaračkim postupkom. 

Za dezinsekciju se u budžetu Bijeljine godišnje planira 350.000 KM. 

Bijeljina je jedna od pet lokacija u Republici Srpskoj, gdje je krajem prošle godine Veterinarski institut "Dr Vaso Butozan" pronašao tigraste komarce koji su prenosnici zaraznih bolesti. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi