Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj


Najbizarniji seksualni zakoni širom svijeta

Lifestyle

Izvor: 24sata.hr     03.06.2016 u 15:00 h 0

Najbizarniji seksualni zakoni širom svijeta

Najluđi zakoni u vezi sa seksom na snazi su svuda, od Amerike do Azije. Mnogi od njih zvuče poput šale.

U Bahreinu, ostrvskoj državi u jugozapadnoj Aziji, prema zakonu, ginekolog ne sme da gleda direktno u ženske genitalije. Ipak, tjelesni pregled moguće je obaviti pomoću odraza u ogledalu. 

Zakon u Libanu zabranjuje seksualni odnos s životinjama muškog pola. Kazna je smrt, a teško je saznati da li je ikada zaista primenjen na ikome. 

U Kolumbiji majka mlade mora da bude prisutna prve bračne noći u sobi, kako bi se uvjerila da se brak zaista "konzumirao". 

U Boliviji muškarcima nije dozvoljeno da stupe u seksualni odnos i s djevojkom i s njenom majkom. Ovaj čudan zakon, koji u ostalim zemljama važi za neku vrstu nepisanog pravila, postoji da bi se sprečio raspad porodice. 

Američko ostrvo Guam zabranjuje udaju devicama. 

Dok ga ovaj zakon dozvoljava, neki zakoni zabranjuju seks, i to na otvorenom, pa tako u Španiji nije dozvoljeno imati seks na plaži, a u Engleskoj na parkiranom motoru. 

U Hongkongu je ženi dozvoljeno da ubije preljubnika i njegovu ljubavnicu. 

Kazna za masturbaciju u Indoneziji je 32 mjeseca zatvora, a u Budimpešti nije dozvoljen seks s upaljenim svetlima. Ne zna se šta je podstaklo donošenje ovog zakona, možda cilj da se uštedi na električnoj energiji ili onemogući susedima da vire u tuđi bračni krevet. Kako god bilo - svakako je bizarno.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi