Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Parodi: Smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru BiH

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     03.06.2016 u 11:37 h 0

Parodi: Smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru BiH

Rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi rekao je da u okviru novog aranžmana nisu dogovarani budžetski rezovi, već su se umjesto toga saglasili o ograničavanju potrošnje na plate i naknade zaposlenih u javnom sektoru i postepenom smanjenju velikog broja zaposlenih u javnom sektoru.


"Reforme u javnom sektoru poduprijeće sve ove mjere, kao i duboke fiskalne reforme usmjerene na postizanje veće efikasnosti i transparentnosti. MMF i vlade su se dogovorile da će potrošnja u narednih tri do pet godina rasti sporijim tempom u odnosu na ekonomiju što će dovesti do smanjenja veličine vlade u odnosu na ekonomiju, a oslobodiće resurse za privatni sektor", rekao je Parodi. 

On je za današnji "Glas Srpske" naglasio da vizija koju dijele jeste da privatni sektor preuzme primat u generisanju rasta, što je slučaj u većini zemalja EU. 

Parodi je pojasnio da vlasti imaju za cilj smanjiti javni dug koji je u BiH krajem prošle godine iznosio oko 45 odsto BDP-a, kroz postepenu fiskalnu konsolidaciju uz istovremeno smanjenje veličine administracije i unapređenje kvaliteta vladine potrošnje.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi