Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ako zapalite OVU biljku u kući, poslije 10 minuta desiće vam se...

Lifestyle

Izvor: Vesti-online     03.06.2016 u 10:53 h 0

Ako zapalite OVU biljku u kući, poslije 10 minuta desiće vam se...
FOTO: pixabay.com

Neka mjesta imaju neverovatnu auru, određeni mirisi koje čine mjesto specijalnim. Ona vas ispunjavaju unutrašnjim mirom i smirenošću i jednostavno se osjećate divno. Koji je razlog iza toga?


Veoma je moguće da isparenja iz lovorovog lista generišu takvu atmosferu. Razlog je taj da ova biljka, koja se često koristi u Mediteranskim jelima, ima mnogo drugih korisnih stvari osim dobrog ukusa. 

Stari Rimljani i Grci vjerovali su da biljka i liječi i da se ne koristi samo za kuvanje. Zato se smatra simbolom uspjeha i pobjede u današnje vrijeme. 

Hiljadama godina kasnije, dokazano je da su bili u pravu, jer lovorov list nema samo smirujući efekat, on i smanjuje bol, djeluje i protiv temperature i zaustavlja epilepsiju. Ovo ima veze sa sastojcima ulja lovorovog lista koji ima i Eukaliptol i on pomaže kod respiratornih prolaza i pomaže vam da se smirite. 

Lovorov list pomaže i kod smanjivanja krvnog pritiska i koristi se i protiv insomnije i stresa. Reguliše i nivo šećera u krvi i drže holesterol na zdravom nivou. 

Budite sigurni da kada kuvate, sklonite lovorov list iz vaše hrane, jer ga je lako progutati slučajno. 

Kako biste iskoristili efekat za smirenje za samo 10 minuta, samo spalite nekoliko listova u posudi. List treba da bude suv jer će tako lakše goreti. 

Poslije samo nekoliko minuta, osjetićete miris koji smiruje i popunjava prostoriju, smanjuje stres i tenziju, opušta vaše mišiće i donosi vam mir. Probajte ponekada ali pazite da ne zapalite i nešto više od lovorovog lista.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi