Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

''Beograde, reaguj, linija je pređena!''

Bosna i Hercegovina

Izvor: Vesti-online     03.06.2016 u 10:34 h 8

''Beograde, reaguj, linija je pređena!''
FOTO: Tanjug

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da Beograd, kao garant Dejtonskog sporazuma, treba u diplomatskoj komunikaciji da upozori na stvari koje su u BiH, kako je rekao, prešle liniju.


Ivanić je za B92 rekao da je u BiH sve bilo u redu do februara, kada se "nešto dogodilo" bošnjačkim i hrvatskim političkim predstavnicima. 

Haos koji je, kako kaže, nastao u BiH, Ivanić povezuje sa pismom kardinala Puljića patrijarhu Irineju. Potom je, podsjeća, uslijedila izjava biskupa Franje Komarice o poistovjećivanju Blajburga i Banjaluke i najzad izjava reisa IZ u BiH Huseina Kavazovića koji je Srbe nazvao vlasima (pogrdni naziv iz otomanskog perioda). 

Ivanić je rekao da je zabrinut i da samo kompromisom ovakvo stanje može biti prevaziđeno, te dodao da je on spreman na kompromis. 

- Ako se iz Federacije BiH ne vrate na kompromisni put, onda sam jako zabrinut. Ako ova struktura koja je sada izabrana, koja ima snagu i moć i partnera za kompromis, ne bude imala snagu za kompromis, onda je to na njima. Ja sam spreman da prihvatim kompromis, ali ne na štetu naroda kome pripadam - rekao je Ivanić i dodao da politika preglasavanja neće proći. 

Zato od Srbije očekuje da u diplomatskoj komunikaciji upozori na sve što se događa u BiH. 
Osvrnuvši se na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će Sarajevo razmotriti mogućnost revizije tužbe pred Medunarodnim sudom protiv Srbije za genocid, on kaže da je data u dnevnopolitičke svrhe i da "neće proći". 

Reis i dalje truje 
Umjesto da smiruje, reis Husein Kavazović dodatno je uzburkao strasti, rekavši da je Dodik i Ivanić, umjesto u Beogradu, trebalo u utorak "da budu u Prijedoru", gdje je obilježavan takozvani Dan bijelih traka. 
Podsjećanja radi, taj "praznik" se temelji na navodnom primoravanju Bošnjaka u Prijedoru tokom rata da oko ruke nose bijele trake, što je jasna aluzija na nacističke postupke. 
- U Beogradu se i začelo zlo koje je pogodilo ovu zemlju - rekao je poglavar Islamske zajednice u BiH na groblju u Donjoj Kalesiji.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Ragujte pripremili smo dodjite da pusite.

  2. Vidim promijenio si ime Mujice.

  3. ovaj ko CLOWN,iz djecijeg pozorista ili iz Beograda.

  4. ISTINOM I SAMO ISTINOM,MI NEMOZEMO DRUGACIJE I SAMO ISTINOM.

  5. hahaha,navodnih bijelih traka,navodnih 6.000 u Tomašici mrtvih,navodnih 8.600 Srebreničana,navodnih 350 na Ovčari.Stoka genocidna.

  6. Sjede srbi ispod krsta jedu govna sa tri prsta

  7. Podsjećanja radi, taj "praznik" se temelji na navodnom primoravanju Bošnjaka

    Više detalja na: http://www.cafe.ba/vijesti/219785_Beograde-reaguj-linija-je-predjena.html

  8. Pocela svinja banjalucka da glumi veceg baju od glavnog baje ;) Beograd nas moze samo poljubiti u dupe ;) A vas dvojica svu tu svoju halabuku i prijetnje , mozete macku o rep objesiti ;)

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi