Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

iPhone 7 će biti najprodavaniji iPhone ikada

Nauka i tehnologija

    03.06.2016 u 09:43 h 0

iPhone 7 će biti najprodavaniji iPhone ikada

U posljednje vrijeme prilično zvučno su svijetom odjeknuli podaci da Apple u proteklom kvartalu nije ostvario rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kao i da su njegovi iPhoneovi izgubili prvo mjesto na domaćem terenu (u SAD-u), gdje ga je pretekao Samsung, no analitičari tržišta smatraju da će novi iPhone 7 zabilježiti veliki uspjeh, čak i ako će donijeti jako malo promjena u odnosu na prethodnika.


Ovo tvrdi Tim Long, analitičar BMO Capital Marketsa, financijske i investicijske podružnice Kanadske banke u Montrealu, koji kaže da će za popularnost novog iPhone 7 biti "kriva" jednostavna stavka, koja govori da je broj aktivnih korisnika koji koriste stari model Appleovog telefona dosegao novi rekord, pa se očekuje da će većina njih prijeći na novu inačicu čim se pojavi ove jeseni, jer su korisnici Applea oduvijek vjerni brandu.

Pored toga, kada iPhone 7 stigne na tržište, u tom će trenutku 25 odsto korisnika posjedovati model star dvije godine, te se očekuje da će i većina njih prijeći na "sedmicu".

Analitičar je čak predočio i brojke  koje bi iPhone 7 mogao dosegnuti nakon lansiranja, pa očekuje da će 120 miliona ljudi biti spremno za prelazak na novi model, dok bi ih oko 100 miliona to trebalo doista i učiniti.   

Zanimljivo je da Apple ne predviđa tako optimističnu prodaju kao Tim Long, jer je nedavno svojim dobavljačima ispostavio nalog za isporuku 78 miliona jedinica, no kako očekuje da će ih toliko prodati do kraja 2016. godine, prodaja bi se mogla povećati 2017. kada novi uređaj stigne na više tržišta. 

Mada analitičari ova predviđanja temelje čak i uz mogućnost malih nadogradnji u odnosu na stariji model, glasine govore da bi iPhone 7 treba donijeti puno više, uključujući OLED zaslon i dizajn bez ruba.

Izvor: vidi.hr


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi