Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ovo je TAJNA TRI PITANJA pomoću koje ćete otkriti SVAKU LAŽ!

Lifestyle

Izvor: bizilife.rs     02.06.2016 u 20:15 h 0

Ovo je TAJNA TRI PITANJA pomoću koje ćete otkriti SVAKU LAŽ!
FOTO: pixabay.com

Bivši pregovarač FBI za akcije sa taocima Kris Vos je otkrio veliku tajnu koju su svi želeli da saznaju. On je naglasio da je mnogo bitniji način na koji ste nešto rekli nego šta ste zapravo rekli, što je zapravo recept za sve one koji žele da uhvate lažove i razotkriju njihove laži, prenio je Biznis Insajder.


Ljudi vaš govor percipiraju na slijedeći način: 

7 odsto – Ono što kažete 

38 odsto – Način na koji ste to rekli 

55 odsto – Način na koji gledate dok to izgovarate 

Dakle, način na koji nešto kažete je pet puta bitniji nego ono što ste rekli. Svojom dikcijom možete promijeniti značenje onoga što izgovarate, tako da iste riječi mogu imati potpuno drugačije značenje. 

Najbolji način da otkrijete da je neko lažov jeste da isto pitanje postavite tri puta. Ukoliko je odgovor na vaše pitanje DA, treba da čujete isto ’da’ izgovoreno na isti način tri puta, da biste bili sigurni da je u pitanju istina. 

Na primjer: Postavljate nekome pitanje, a on vam istog trena odgovara ’Da, to je istina’. Zatim parafrazirate pitanje i preslikate ga ponovo kako biste dobili odgovor ali drugi odgovor bi mogao da bude ’Hmm, da’. Ipak, to je potpuno drugačije DA nego prvo. Tu nešto nije kako treba. 

Kod dobrih lažova potrebno je da pitanje postavite i treći put kako biste osjetili suptilne promjene u odgovoru. Obratite pažnju na njih.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi