Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Organizacioni odbor za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici: Ove godine bez pozivnica za dženazu Potočarima

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     02.06.2016 u 15:21 h 0

Organizacioni odbor za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici: Ove godine bez pozivnica za dženazu Potočarima
FOTO: Agencija Anadolija

- Centar za identifikaciju u Tuzli je do sada identifikovao 93 tijela žrtava koja će ove godine biti ukopana u Memorijalnom centru Potočari


 U prostorijama Memorijalnog centra u Potočarima danas je održana druga sjednica Organizacionog odbora povodom obilježavanja 11. jula, godišnjice genocida u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sjednici su izabrani svi članovi pododbora koji će u narednom periodu raditi na organizaciji obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici iz 11. jula 1995.

"Mi smo danas usaglasili pododbore koji će u narednih mjesec dana intezivno raditi na organizaciji obilježavanja 11. jula. Pored toga što smo izabrali pododobre, dogovorili smo da se pozivnice za dženazu 11. jula neće slati, nego samo obavještenja svim zvaničnicima, predstavnicima ambasada, u kojima će se obavijestiti o samom događaju. Događaj 11. jula je planetarni događaj i smatram da nema potrebe da se šalju pozivnice pojedincima za ovaj događaj, a svi koji žele, mogu doći", rekao je Ćamil Duraković, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici.

Centar za identifikaciju u Tuzli je do sada identifikovao 93 tijela žrtava koja će ove godine biti ukopana u Memorijalnom centru Potočari.

"Pored ova 93 tijela, imamo i još dva tijela koja se premještaju sa drugih mezarja, ovdje, u Memorijalni centar. Ove dvije žrtve polažu pravo da budu ukopane ovdje, a sahranjeni su na drugom mjestu prije formiranja ovog Memorijalnog centra“, kazao je Mersed Smajlović, direktor Memorijalnog centra Potočari.

Članovi Organizacionog odbora su najavili inteziviranje aktivnosti u narednom periodu i novi sastanak već za sedam dana.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi