Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Pjesma i igrokaz za 48. godišnjicu Centra ''Vladimir Nazor''

Sarajevo

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     02.06.2016 u 15:20 h 0

 Pjesma i igrokaz za 48. godišnjicu Centra ''Vladimir Nazor''
FOTO: Agencija Anadolija

- Tim povodom Centar su danas posjetili brojni građani i prijatelji djece koja su uz pjesmu i igrokaze obilježili današnji jubilej


 U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" u Sarajevu danas je svečanom priredbom obilježena 48. godišnjica postojanja i rada te ustanove, piše Anadolu Agency (AA).

Tim povodom Centar su posjetili brojni građani i prijatelji djece koja su uz pjesmu i igrokaze obilježili veliki jubilej.

"Danas ćemo sadržajnim i bogatim programom u izvedbi naših učenika pokazati šta su radili tokom školske godine i pokazati njihove mogućnosti u kulturno-umjetničkim performansima. Ovo je i dan kad želimo učvrstiti naša prijateljstva i veze sa svima onima sa kojima sarađujemo i koji nam daju doprinos u razvoju naše ustanove i napredovanju naših učenika", rekao je direktor Centra Zulfo Ahmetović.

Podsjetio je da ustanova osnovana 1968. godine trenutno brine o 165 učenika različitih vrsta poteškoća i različite dobi, uzrasta od tri do 30 godina.

Prema njegovim riječima, Centar "Vladimir Nazor" okuplja djecu koja, zbog zahtjevnosti kombinovanih smetnji, nisu u mogućnosti da se uključe u redovne inkluzivne učionice. U Centru tako stiču elementarno opismenjavanje i druge pripreme i radionice za dalje školovanje i život.

"Imamo različite vrste poteškoća, djecu sa zahtjevnim poteškoćama za koje je moguć samo individualni rad i pristup. Trudimo se pomoću donacija i timskog rada obezbijedimo uvjete da svako dijete ima optimalne mogućnosti za razvoj svojih sposobnosti. Jednostavno, Centar je na osnovu toga i dostigao evropske standarde. On je jedan od najreprezentativnijih i lider je u regionu u rehabilitacijsko-edukacijskoj djelatnosti", istakao je Ahmetović.

U okviru današnje priredbe, štićenici Centra u pratnji svojih nastavnika izveli su nekoliko predstava, pjesama i igrara. U njima je učestvovala i 13-godišnja Dženita.

"Ovdje su ljudi jako dobri, radimo matematiku, bosanski, kulturu življenja... Na odjeljenskoj zajednici pričamo o lijepom ponašanju. Prijatelji su mi super, Iman mi je najbolja drugarica. Najdraži predmet mi je matermatika, a voljela bih biti frizerka", rekla je Dženita.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi