Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Đurđević: Smjene u gradskoj upravi - način da se zaustavi kriminal SDS-a

Bijeljina

Izvor: Cafe.ba / Srna     02.06.2016 u 14:00 h 0

Đurđević: Smjene u gradskoj upravi - način da se zaustavi kriminal SDS-a

Skupština grada Bijeljine smijenila je danas još četiri načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi i na njihova mjesta imenovala vršioce dužnosti koji će posao preuzeti nakon objave odluke u Službenom glasniku.


Smijenjen je načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Slaviša Savić, na čije je mjesto imenovan Miroslav Bobić, a smijenjenog načelnika za stambeno-komunalne poslove Tomicu Stojanovića zamijenio je Mirko Nikolić. 

Umjesto Slavka Bašića, Odjeljenje za društvene djelatnosti u Bijeljini vodiće Slobodan Marković, a Odjeljenje za privredu i poljoprivredu će od smijenjenog Mileta Pejčića preuzeti Slaviša Cacanović. 

Novoimenovani načelnici odjeljenja u Gradskoj upravi danas su položili svečanu zakletvu u Skupštini grada. 

Ranije je nova skupštinska većina u Bijeljini smijenila gradskog načelnika za finansije. 

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević izjavio je da smjene u Gradskoj upravi nisu cilj nove skupštinske većine, nego način da se zaustavi kriminal za koji je prozvao SDS, gradonačelnika Miću Mićića i smijenjenog načelnika finansija Milorada Sofrenića. 

On je kao primjer tog kriminala naveo nezakonit prijem jednog radnika u Gradskoj upravi koji je zaposlen pod pritiskom Mićića, iako je riječ o kandidatu koji jedino nije ispunjavao uslove za prijem na posao, pored njih sedam koji su ispunjavali. 

Đurđević je javno pozvao upravne organe da ispitaju ovakve slučajeve u Gradskoj upravi Bijeljine, uz ocjenu da ih ima mnogo. 

Prema njegovim riječima, svi smijenjeni načelnici kršili su zakon i naredbe o plaćanju, pa danas Gradska uprava ima neplaćenih obaveza iz 2013. godine, ali i neke poslove koji su isplaćeni unaprijed. 

Đurđević je rekao da gradonačelnik pokušava da oduzima ovlaštenja načelnicima, da istjeruje neke radnike iz kancelarija, dok smijenjeni zamjenik gradonačelnika Huso Zečkanović i dalje dolazi na posao i pravi troškove građanima. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić iz SDS-a u maju je ostao bez podrške skupštinske većine. 

Nova skupštinska većina od 16 odbornika u Bijeljini, koju čine SNSD, SRS, DNS, SP i "Uspješna Srpska", usvojili su danas povećanje socijalnih davanja porodicama djece sa posebnim potrebama sa 20 na 40 odsto zakonske osnovice. 

Za ovo povećanje u gradskom budžetu će rebalansom biti obezbijeđeno 100.000 KM, a odluka će se primjenjivati od avgusta. 

Odbornici su usvojili i godišnji izvještaj o radu Doma zdravlja Bijeljina, čiji je direktor Zlatko Maksimović protivkandidat Mići Mićiću u borbi za mjesto gradonačelnika na lokalnim izborima u oktobru. 

Ova zdravstvena ustanova poslovala je sa gotovo 900.000 KM neto dobiti.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi