Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Teslić: Predavanje o zloupotrebi ''Fejsbuka''

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     01.06.2016 u 17:15 h 0

Teslić: Predavanje o zloupotrebi ''Fejsbuka''

U Tesliću je održano predavanje učenicima prvih i drugih razreda srednjih škola "Jovan Dučić" i "Nikola Tesla" radi podizanja svijesti o rizicima i opasnostima korišćenja "Fejsbuka" i prepoznavanja mogućih oblika seksualnog uznemiravanja, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj.


Najčešće opasnosti su zloupotreba fotografija, krađa profila, prevare, vrbovanje, govor mržnje, a sve češće se na društvenim mrežama objavljuju i pornografski sadržaji. 

Đacima je skrenuta pažnja i na sve češću pojavu novog oblika vršnjačkog nasilja među učenicima, a to je dogovaranje tuča između određenih grupa, njihovo snimanje i objavljivanje na društvenim mrežama. 

Inspektor u Visokoj školi unutrašnjih poslova Banjaluka Aleksandar Miladinović rekao je da je jedan od oblika preventivnog mehanizma edukovanje učenika kako da zaštite profil i preduprijede negativnosti. 

Miladinović je naveo da svaki korisnik "Fejsbuka" treba da prijavi policiji aktivnosti za koje smatra da predstavljaju kršenje društvenih pravila, a policija će utvrditi da li je riječ o krivičnom djelu, prekršaju. 

Inspektor u Visokoj školi unutrašnjih poslova Edina Hejdić Smajlović upoznala je učenike o načinima prepoznavanja i pomaganja žrtvama nasilja, kao i o oblicima vrbovanja od pedofila. 

Predavanju, koje su organizovali Uprava za policijsko obrazovanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i CJB Doboj, prisustvovalo je oko 100 učenika prvih i drugih razreda srednjih škola "Jovan Dučić" i "Nikola Tesla" u Tesliću. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi