Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Milo Đukanović u Skupštini Crne Gore: Djelovanje kriminalnih grupa u vrhu prioriteta tužilaštva i policije

Regija

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     31.05.2016 u 18:51 h 0

 Milo Đukanović u Skupštini Crne Gore: Djelovanje kriminalnih grupa u vrhu prioriteta tužilaštva i policije
FOTO: Agencija Anadolija

- Đukanović je rekao da MUP, Uprava policije i Agencija za nacionalnu bezbjednost, shodno nadležnostima, prate i analiziraju bezbjednosne pojave i događaje i preduzimaju mjere i radnje u cilju očuvanja stabilnosti


- U posljednje tri godine evidentan je pad stope kriminaliteta u Crnoj Gori, a djelovanje organizovanih kriminalnih grupa mora biti u vrhu prioriteta institucija nadležnih za sprovođenje zakona, prije svega tužilaštva i policije. To je danas poručio crnogorski premijer Milo Đukanović, javlja Anadolu Agency (AA).

On je u Skupštini Crne Gore u okviru premijerskog sata odgovarao na pitanja poslanika.

Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, pitao je premijera o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori na početku glavne turističke sezone. Đukanović je rekao da MUP, Uprava policije i Agencija za nacionalnu bezbjednost, shodno nadležnostima, prate i analiziraju bezbjednosne pojave i događaje i preduzimaju mjere i radnje u cilju očuvanja stabilnosti.

„Uvidom u statističke pokazatelje tokom posljednje tri godine evidentan je kontinuirani pad stope kriminaliteta u Crnoj Gori, uz napomenu da je nastavljen i u prvom kvartalu 2016 godine“, rekao je premijer Đukanović.

On je podsjetio da je 2013. godine u Crnoj Gori registrovano 5.893 krivična djela, 2014. godine 5.701, a 2015. godine 5.247 krivičnih djela.

„Na osnovu uporedne prakse možemo konstatovati da je ovaj pokazatelj za Crnu Goru najpovoljniji u regionu“, dodao je Đukanović.

On je rekao da je tokom prethodnog perioda preduzet niz preventivno represivnih mjera usmjerenih prema pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnim licima, a te aktivnosti, dodao je, rezultirale su hapšenjem određenog broja osoba i oduzimanjem oružja koje je, prema pokazateljima, bilo namijenjeno nastavku daljih obračuna između kriminalnih grupa.

„Djelovanje organizovanih kriminalnih grupa i u narednom periodu mora biti u vrhu profesionalnih prioriteta tužilačke organizacije, Uprave policije i svih drugih institucija nadležnih za sprovođenje zakona. Za potpuni uspjeh biće neophodna maksimalna saradnja zasnovana na povjerenju, profesionalnosti i efikasnosti, tužilaštva i policije, prije svega“, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, ažurna razmjena informacija i zajedničko planiranje aktivnosti je najbolji model za sprječavanje aktivnosti kriminalnih grupa u Crnoj Gori i van njenih granica.

„I pored unaprijeđenog rada bezbjednosnog sektora, i dalje su izraženi izazovi u ovoj oblasti i za koje ipak procjenjujemo da ne mogu značajnije ugroziti stabilnost pravnog i bezbjednosnog sistema države“, rekao je Đukanović. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi