Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ekipi BN TV upućena prijetnja smrću

Bijeljina

    31.05.2016 u 18:39 h 1

Ekipi BN TV upućena prijetnja smrću
FOTO: fotodesk.net

''Skloni kameru da ne dobiješ metak u čelo'', tako je našem snimatelju u brčanskom dopisništvu Goranu Opačiću, u prisustvu policijskog inspektora i službenika Policije Republike Srpske u Donjem Žabaru kod Brčkog, zaprijetio muškarac u čijem dvorištu je vršen pretres po nalogu Osnovnog suda Brčko distrikta o provođenju policijske akcije "Provalnik", a vezane za krađe i teške krađe.


Nakon ove prijetnje zamoljeni smo od inspektora da ne sninamo jer, kako je rekao, - "nije u stanju smiriti napasnika". Povukli smo se s mjesta događaja (a slijedile su nas ekipe "ATV" i lokalne "HIT" TV),  i o svemu izvijestili policijsku stanicu u Pelagićevu i Policiju Brčko distrikta.

"Niko nema pravo da sprečava novinare da rade svoj posao i izvršavaju zadatke u skladu sa zakonom i ne remeteći rad policijskih službenika koji su dužni da im obezbijede izvršenje njihovog posla. Policija Brčko distrikta osuđuje postupak napasnika, a o ponašanju policijskih službenika u ovakvim prilikama istrage treba da provedu unutrašnji organi", rekao je portparol Policije distrikta Halid Emkić.   

Inače, u akciji kodnog naziva "Provalnik" koju je, u saradnji s policijom Republike Srpske organizovala i provela Policija distrikta, izvršeni su pretresi na sedam lokacija u Pelagićevu, Donjem Žabaru, Loparama i Brčkom.

"U Policiju Brčko distrikta privedena su za sada četiri lica kod kojih je pronađena i oduzeta velika količina ukradenih predmeta: tehničke robe u kućanskih aparata, alata i kompjuterske opreme, te dvije automatske puške, puškomitraljez i municija", izjavio je Emkić i naglasio da zbog nastavka akcije za sada nije u prilici saopštiti više podataka o privedenim licima.

Izvor: BN televizija


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. To je privatni posjed i logično je da vlasnik ima pravo da zabrani novinarima prisustvo. Šta je tu čudno? Je li treba neko da dozvoli da se od pretresa pravi rijaliti? Treba pustiti stručne službe i policijuda radi svoj posao. Posebno što su u ovom slučaju bile prisutne čak tri tv ekipe. Što je mnogo, mnogo je.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi