Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Opstanak BHRT-a ne smije biti doveden u pitanje

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     31.05.2016 u 13:50 h 0

Opstanak BHRT-a ne smije biti doveden u pitanje

Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko izjavio je da opstanak BHRT-a kao javnog servisa i emitovanje programa ne smiju biti dovedeni u pitanje.


Jusko je istakao da je stanje u BHRT-u rezultat dugogodišnjeg nemara institucija i organa nadležnih za stvaranje uslova i provođenje zakona i propisa o nesmetanom funkcionisanju ove televizije, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

On je podsjetio da, na osnovu zaključka Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, ovo ministarstvo radi na formiranju interresorne radne grupe koja bi trebala da u potpunosti analizira primjenu postojećeg Zakona o Javnom radio-televizijskom sistemu BiH. 

"Interresornu radnu grupu trebaju sačinjavati predstavnici Savjeta ministara BiH, Parlamentarne skupštine BiH i Odbora javnog radio-televizijskog sistema BiH", precizirao je Jusko. 

On je naveo da je Ministarstvo komunikacija i transporta poslalo upit Odboru Javnog radio-televizijskog sistema BiH da kandiduje svoje predstavnike u ovu grupu, ali da do sada odgovor nije stigao. 

Upravni odbor /UO/ BHRT-a odlučio je juče da ovaj medij od 30. juna, kada ističe dosadašnji model naplate RTV takse, privremeno prekine produkciju i emitovanje programa, ističući da nikada nije riješen dugotrajan problem naplate RTV takse i finansiranja javnog servisa. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi