Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Tusk: Avet razlaza se nadvio nad Evropom

Svijet

Izvor: agencije     31.05.2016 u 09:46 h 0

Tusk: Avet razlaza se nadvio nad Evropom

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk izjavio je danas da oni koji vjeruju u brzu i potpunu integraciju Evropske unije ne shvataju šta većina ljudi zaista želi i istakao da je sadašnja generacija evropskih političara odgovorna za stvaranje utopije o Evropi bez nacionalnih granica.


Opsednuti idejom brze i potpune integracije, propustili smo da primjetimo da obični ljudi, građani Evrope, ne dijele naš evroentuzijazam, rekao je Tusk.

Umjesto toga, dodao je, novi pokreti i ideje suprotni su idealima Evrope koja bi bila ujedinjenija nego što je sada, a oni postaju sve popularniji.

U vezi s tim, Tusk je naveo da će u Britaniji 23. juna biti održan referendum o ostanku u EU, kao i da u Francuskoj i Holandiji, pa čak i u Njemačkoj, jačaju partije i pokreti koji su izraziti protivnici Evropske unije.

Prema njegovim riječima, potpuno evropsko jedinstvo možda ne bi bio najbolji odgovor na to.

Avet razlaza se nadvio nad Evropom, a čini mi se da vizija federacije ne bio najbolji odgovor na to, rekao je Tusk, prenosi AP.

Oni koji su razočarani velikom vizijom budućnosti, dodao je, traže da se sa sadašnjom realnošću nosimo mnogo bolje nego što smo to do sada radili, jer su danas evroskepticizam, ili čak evropesimizam, postali alternativa tim iluzijama.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi