Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Oland: Nema popuštanja u sprovođenju reformi

Svijet

Izvor: Cafe.ba / Srna     31.05.2016 u 09:16 h 0

Oland: Nema popuštanja u sprovođenju reformi

Francuski predsjednik Fransoua Oland izjavio je danas da neće odustati do predložene reforme tržišta rada i da nove mjere moraju ostati na snazi.


Francuska, druga najveća ekonomija u evrozoni, suočena je sa nasiljem na uličnim protestima i štrajkovima u segmentu saobraćaja i industrije zbog prijedloga da se kompanijama olakša da zapošljavaju i otpuštaju ljude. 

Samo deset dana prije početka Evropskog fudbalskog prvenstva u ovoj zemlji, Vlada je izložena pritisku da riješi spor sa sindikatom CGT, koji predvodi zahtjeve da se odustane od predložene reforme. 

"Prijedlog zakona neće biti povučen. Principi iz Člana 2 biće zadržani", rekao je Oland u intervjuu listu "Sud ue" koji je emitovan kasno sinoć. 

Vlada je nametnula prijedlog zakona u donjem domu parlamenta bez glasanja, a slijedi debata u Senatu. Zakonsko rješenje potom se vraća u Nacionalnu skupštinu na završno glasanje. 

Na pitanje da li bi potpisao predloženi zakon kao dekret, Oland je rekao da bi bilo bolje da tekst bude usvojen glasanjem, ali ne po cijenu da se od njega odustane. 

Reforme su uzdrmale i vladajuću Socijalističku partiju manje od godinu dana prije predsjedničkih izbora. Oland je rekao da će se kandidovati ponovo samo ako smanji nezaposlenost, koja je trenutno na nivou od oko deset odsto.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi