Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

NATO: Agresivnost Rusije ima cenu, suprotstavićemo se

Svijet

Izvor: Tanjug     30.05.2016 u 15:05 h 0

NATO: Agresivnost Rusije ima cenu, suprotstavićemo se

Parlamentarna skupština NATO, koja završava trodnevno proljetno zasjedanje u Tirani, zatražila je od zemalja članica da se suprotstave vojnoj odlučnosti Rusije.


Skupština je zatražila od članica da bolje podijele teret zajedničke odbrane. 

Predsjednik Parlamentarne skupštine NATO američki advokat Majkl Tarner rekao da "agresivnost Rusije ima cijenu" i pozvao evropske partnere da povećaju budžetske izdatke predviđene za odbranu, prenosi AP. 

"Moskva je odlučila da joj je zaštita sopstvenih interesa bolja ukoliko radi protiv nas, umjesto sa nama. Izazov iz Rusije je pravi i ozbiljan", rekao je Tarner. 

Zamjenik generalnog sekretara NATO Aleksander Veršbou kazao je da bi NATO nastavio dijalog s Rusijom, "ali stvari ne mogu da se vrate na uobičajeno stanje... sve dok Rusija ponovo ne pokaže poštovanje za međunarodno pravo i norme međurodnog ponašanja". 

On je naglasio da će se članice NATO, tokom održavanja samita u julu u poljskoj prestonici Varšavi, truditi da ojačaju odbrambene kapacitete Alijanse i logističku podršku drugim članicama koje se graniče s Rusijom.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi