Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Jukić: Nisam prekršio zakon

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     30.05.2016 u 13:45 h 0

Jukić: Nisam prekršio zakon

Direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić rekao je da donošenjem odluke o objavi popisa nije prekršio zakon.


"Odluka o usvajanju jedinstvene metodologije za obradu podataka popisa iz 2013. godine u potpunosti je zasnovana u skladu sa zakonima o statistici i popisu stanovništva BiH", naveo je Jukić i dodao da Agencija za statistiku mora biti nezavisna od politike. 

On je odbio sve optužbe da mu je neko naredio šta bi trebalo da radi, te je naveo da je postupio kako mu je zakon nalagao. 

Jukić je rekao da će rezultati popisa biti objavljeni na vrijeme jer su intenzivirane aktivnosti na obradi podataka, a Evropska komisija je angažovala eksperte za stručnu pomoć. 

Odgovarajući na pitanja novinara, Jukić je naglasio da bi trebalo sprovesti detaljnu istragu ukoliko je neko na nezakonit način koristio podatke Agencije za statistiku. 

On je dodao da bi Savjet ministara BiH, u roku od 10 do 15 dana, trebalo da sastavi informaciju o stanju popisnih aktivnosti i da nakon toga bude otvorena rasprava u Predstavničkom domu BiH. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi