Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Majkić: Iza odluke o popisu stanovništva stoji HDZ

Bosna i Hercegovina

Izvor: N1     30.05.2016 u 12:38 h 1

Majkić: Iza odluke o popisu stanovništva stoji HDZ

U toku je sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, za koju je predložena samo jedna tačka dnevnog reda - Informacija Vijeća ministara BiH o Odluci o usvajanju Jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić.


Kako javlja reporter N1 Boris Brezo, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu PSBiH Denis Bećirović je kazao da je rasprava o popisu ustvari nepotrebno prebrojavanje krvnih zrnaca.

Dušanka Majkić je dodala da iza odluke o popisu stoji HDZ, zbog zakona o igrama na sreću u FBiH koji je iznenada povučen.

Inače, na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma državnog parlamenta, održanoj 24. maja, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac je predlagao da se na toj sjednici razmatra ova informacija, ali je nakon diskusije ipak predložio da se zatraži od Vijeća ministara njeno dostavljanje do naredne sjednice. 

Prijedlog da Vijeće ministara dostavi navedenu informaciju tada nije podržan, pa su poslanici SNSD-a zatražili održavanje hitne sjednice Doma. 

Direktor pri EUROSTAT-u i predsjedavajući Međunarodne posmatračke misije za popis u BiH (IMO) Pieter Everaers izjavio je prošle sedmice u Sarajevu da je metodologija za obradu podataka, uključujući i utvrđivanje statusa rezidentnog stanovništva, koju je utvrdio Centralni popisni biro BiH, u skladu s preporukama IMO-a.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. penzionerek sta se ona petlja vise ??????
    Zar ova ima sta nekome reci

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi