Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Iračke snage sa tri strane probile linije ISIS-a i ušle u Faludžu

Svijet

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     30.05.2016 u 09:20 h 0

Iračke snage sa tri strane probile linije ISIS-a i ušle u Faludžu

Osmi dan akcije za oslobađanje Faludže iračke snage su sa tri strane uspjele probiti linije terorista ISIS-a i uči u grad u kojem se trenutno vode žestoke borbe.


Iračke snage sastavljene od vojske, policije, šiitskih milicja i sunitskih plemenskih snaga su 23. maja započele operaciju oslobađanja Faludže koju od ljeta 2014. godine kontroliraju teroristi ISIS-a.

"Rano jutros združene iračke snage su uspjele uči u Faludžu i to sa tri strane. Trenutno nastavljaju prodore ka centru grada sa juga, istoka i sjevera“, izjavio je za AA Raci Barakat, član Komisije za sigurnost u regionalnom parlamentu Enbara.

Ističući kako su teroristi zbog gubitna tri "bedema“ na ulazima u grad pokrenuli napade automobilima napunjenim eksplozivima, Barakat je kazao kako teroristi trenutno artiljerijskom pokušavaju spriječiti prodor iračkih snaga kojima veliku opasnost predstavljaju i minska polja koja su teroristi ranije postavili.

Operaciju iračkih snaga zračnim napadima na uporišta ISIS-a podržavaju i snage koalicije koju predvodi SAD, a više stotina faludžanskih porodica je proteklih dana izbjeglo iz grada i zbrinuto u kampove koje kontroliraju iračke snage na sjeveru Enbara.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi