Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Putin: Ojačaćemo veze sa Atinom i Svetom Gorom

Svijet

Izvor: Cafe.ba / Srna     29.05.2016 u 09:17 h 0

Putin: Ojačaćemo veze sa Atinom i Svetom Gorom
FOTO: pixabay.com

Rusija će ojačati veze sa Grčkom i Svetom Gorom, dok će duhovno srodstvo i povjerenje odrediti prirodu naših tradicionalno bliskih i prijateljskih odnosa u budućnosti, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku sa članovima Svetog sinoda.


Ruski predsjednik je istakao da ista vjera i uzajamna ljubav tokom vijekova ujedinjuju Grke i Ruse i pomažu im da prevaziđu poteškoće, te dodao da je to bilo evidentno tokom oslobodilačkih pokreta na Balkanu i u svim drugim fazama u svjetskoj istoriji. 

"Relikvije donesene u našu zemlju sa Atosa prikazuju rastuće veze između Rusije i Svete Gore", rekao je Putin, pominjući pojas Presvete Bogorodice iz manastira Vatoped i desnu ruku Svetog Đorđa iz manastira Ksenofont, prenosi TASS. 

Putin je izrazio nadu da će biti nastavljena visoka, uzvišena misija Atosa i svetogorskih manastira, ističući da je svaki čovjek koji je nogom stupio na ovu svetu zemlju, osjetio nešto posebno. 

Pravoslavni hrišćani crpe duhovno znanje i snagu sa Atosa, naglasio je Putin, te zahvalio sveštenstvu i bratstvu za gostoprimstvo i dobar odnos prema Rusima na Svetoj Gori.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi