Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj


Ruskinje hoće Srbe za muževe!

Zanimljivosti

Izvor: Sputnik     28.05.2016 u 21:00 h 0

Ruskinje hoće Srbe za muževe!

„Srbi su liepi, markantni, zavodljivi, pažljivi... Naizgled mačo muškarci, a u duši su nježni i pitomi“... „Na kom sajtu mogu da nađem neke fine Srbe? Bila sam u Crnoj Gori, upoznala jednog Srbina, opčinio me je, ali on je zauzet“... To je samo djelić „vapaja“ na internet-forumima preko kojih mlade Ruskinje izražavaju želju da se udaju za Srbe.


U Rusiji je godinama vladao trend da se djevojke udaju za strance. Političari i stručnjaci za socijalna pitanja su glasno govorili o opasnom izvozu nevjesti — hiljade i hiljade Ruskinja svake godine napuštalo je zemlju. Ženska bračna migracija kao socijalni fenomen pojavio se u Rusiji devedesetih godina prošlog vijeka, odmah poslije raspada Sovjetskog Saveza i pada „gvozdene zavjese“.

U zemlji se teško živjelo, pa su ruske nevjeste mahom hrlile u inostranstvo u nadi da će tamo imati bolji život. U to vrijeme, iz zemlje su masovno odlazile visokoobrazovane žene, jer su udajom dobijale i šansu da negdje na Zapadu rade u struci i uzgred nešto i zarade.

Međutim, taj trend je vremenom počeo da jenjava, nakon Putinovog dolaska na vlast. Stručnjaci takav preokret objašnjavaju poboljšanjem ekonomske situacije u zemlji i porastom životnog standarda. Danas Ruskinje, naročito one obrazovane i u velikim gradovima, ne žele da ograničavaju svoju slobodu, već da grade karijeru, putuju po svijetu i vode aktivan društveni život. Psiholozi i sociolozi kažu da su se one emancipovale, i tvrde da Ruskinje sada sve kasnije ulaze u brak.

Istina, i dalje ima mnogo onih kojima su na prvom mjestu tradicionalne vrijednosti — kuća i porodica, ali i onih koje su „lovci“ na dobro situirane muškarce, koji bi trebalo da „reše sve njihove probleme“. Uostalom, kao i u svakoj drugoj zemlji u svijetu.

Ipak, interesovanje Ruskinja za strance nije iznenađujuće ako se uzme u obzir demografska situacija — prema statistici, Rusija je država žena, a njih je za oko deset miliona više nego muškaraca.

Nekada su najpoželjnije neženje među Ruskinjama bili Amerikanci, Nijemci i Italijani, i uopšte muškarci koji dolaze iz bogatih i razvijenih zapadnih zemalja.

Ali, na cijeni su i Srbi.

Osim u svom gradu, u restoranu ili na poslu, često su se djevojke sa strancima upoznavale preko agencija za bračne kontakte, a kasnije i preko interneta. Ređe preko provodadžija. „Kad djevojka ide u bračnu agenciju i traži stranca, jasno je da ona ne traži voljenu osobu, već čovjeka s kreditnom karticom“, oštro su ih osuđivali.

Pa, ako se uzme u obzir finansijski status Nijemca, Italijana ili Francuza, nameće se pitanje kakve su tu šanse prosječnom Srbinu. Ipak, reklo bi se — velike! Najveća prednost Srba u odnosu na ostale nacije je pravoslavna vjera, slovensko porjeklo, bliskost jezika i kulture… A mnogim Ruskinjama je upravo to presudno. Ruskinje vide Srbe kao lijepe, zgodne, stasite i temperamentne muškarce, čvrstog karaktera, pomalo grube, tradicionaliste, dobre ljubavnike, pouzdane partnere i dobre očeve. Osim toga, Srbi su otvoreni, srdačni, darežljivi… Duhoviti su, šarmantni, zabavni… Opisuju ih i kao vrijedne, sposobne i dobre domaćine, koji u kući vode glavnu riječ. „On je gazda u kući, a njegova riječ je zakon… Umije i da lupi pesnicom o sto, ali mu je porodica svetinja“, pišu na forumima iskusne srpske snajke ruskog porjekla.

Prema ženama su pažljivi, dodaju one, često slatkorečivi, a umeju da budu nježni i romantični. Pravi su džentlmeni i muškarci! Ruskinje veličaju i hvale srpske muškarce na „sva usta“, ali im „prebacuju“ da su veoma zahtjevni.

„Oni bi htjeli uvijek sređenu damu pored sebe, domaćicu u kući, strastvenu ljubavnicu i dobru majku njihovoj djeci. I sve to u jednome“, dodaju šaljivo.

Međutim, ima i onih koje su se „opekle“ — one Srbe opisuju kao posesivne, ljubomorne, tvrdoglave, svadljive i „pretjerano emotivne“. Za njih kažu da su preke naravi, a da uz to vole i da „švrljaju“. Ipak, slažu se čak i one da „svuda ima raznih ljudi“.

Udati se za Srbina često znači ’udati se‘ i za njegovu majku“, kritikuju Ruskinje koje su živjele u zajednici.

Koliko ima srpsko-ruskih brakova niko pouzdano ne zna. Uglavnom se Srbi žene Ruskinjama, dok se primjeri u kojima se srpska žena udala za Rusa gotovo mogu izbrojati na prste. Mešoviti srpsko-ruski brakovi sklapaju se već vjekovima — tako je bilo i u carsko doba, i u sovjetsko vrijeme, a tako je i danas. Toga će uvijek i biti.

„Na kraju, ono najvažnije — Srbi zaista veoma vole ruske žene. To je velika istina! Oni nas jednostavno vole zbog toga što vole sve što je vezano za Rusiju“, navodi jedna Ruskinja.

Srpski muškarci, s druge strane, svoje supruge Ruskinje opisuju kao lijepe, negovane, seksipilne, koketne, zagonetne, tople i mudre žene, privržene kući i porodici, kao dobre domaćice i majke.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi