Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Nezadovoljni mjerama štednje Španci organizirali demonstracije širom zemlje

Svijet

Izvor: Agencija Anadolija     28.05.2016 u 17:06 h 0

Nezadovoljni mjerama štednje Španci organizirali demonstracije širom zemlje
FOTO: Agencija Anadolija

- Demonstracije "Pobuna 28. maj" organizirane su u 30 gradova, među kojima se nalaze Almeria, Barcelona, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Las Palmas, Malaga, Sevilla, Valladolid, Valencia, Zaragoza, Murcia i Madrid


 U 30 gradova širom Španije održane su demonstracije protiv mjera štednje, javlja Anadolu Agency (AA).

Demonstracije “Pobuna 28. maj” organizirane su u gradovima kao što su Almeria, Barcelona, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Las Palmas, Malaga, Sevilla, Valladolid, Valencia, Zaragoza, Murcia i Madrid.

“Pobuna 28. maj” je organizirana na poziv 125 nevladinih organizacija širom zemlje koje su pozvale na okončanje mjera stezanja remena.

U Madridu glavna tačka na kojoj su se okupili demonstranti bio je Trg Sol. Demonstranti su uzvikivajući slogane tražili da im se vrate slobode i društvena prava koja su im oduzeta politikom stezanja remena primjenjene zbog ekonomske krize koja je počela 2008. godine.

Predstavnici demonstranata su govorili o korupcijskim skandalima u Španiji, problemu nezaposlenosti i rizika od siromaštva, a izrazili su i nezadovoljstvo zbog Transatlantskog trgovinskog sporazuma (TTIP), kao i Sveobuhvatnog ekonomskog i trgovinskog sporazuma (CETA).


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi