Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Poslovanje sa prihodom od gotovo 900.000 KM

Bijeljina

Izvor: Cafe.ba / Srna     28.05.2016 u 16:07 h 0

Poslovanje sa prihodom od gotovo 900.000 KM
FOTO: fotodesk.net

BIJELJINA Dom zdravlja u Bijeljini pružio je više od dva miliona usluga za 750.000 građana u 2015. godini i poslovao sa neto dobiti od gotovo 900.000 KM, navodi se u izvještaju koji će biti razmatran na sjednici skupštine grada 2. juna.


Dom zdravlja je jedna od rijetkih većih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj koja je nastavila trend iz ranijih godina i isplatila sve plate u 2015. godini, sa svim pripadajućim porezima i doprinosima. 

U izvještaju se navodi da je ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata omogućila ažurnost Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u doznačavanju sredstva, iako Dom zdravlja nije dobio nijednu marku koja je planirana budžetom Bijeljine za 2015. godinu. 

U Domu zdravlja Bijeljina zaposlena su 374 radnika, od čega 336 na neodređeno vrijeme i 38 na određeno vrijeme, od čega je 301 zdravstveni radnici. 

Među zaposlenima je 59 doktora specijalista, a prošle godine dva doktora su završila specijalizaciju. 

Po prostornim i kadrovskom kapacitetu, kao i po broju registrovanih i verifikovanih korisnika zdravstvenih usluga Dom zdravlja Bijeljina druga je zdravstvena ustanova primarne zdravstvene zaštite i u Republici Srpskoj. 

Na osnovu statističkih podataka Doma zdravlja Bijeljina, u 2015. godini se po zastupljenosti izdvajaju oboljenja hipertenzije, hronične srčane insuficijencije, ishemijske bolesti srca i infarkt. 

Dom zdravlja je zadržao osnovno opredjeljenje da svoj rad bazira na prevenciji karcinoma. 

U strukturi usluga koje su pružene u 2015. godini 43 odsto su usluge porodične medicine, 15 odsto laboratorijske dijagnostike, 10 hitne medicinske pomoći, devet dječije, preventivne i opšte stomatologije, sedam odsto usluge Centra za fizikalnu rehabilitaciju. 

Četiri odsto usluga pruženo je u oblasti pedijatrije i po tri odsto usluga radiološke i ultrazvučne dijagnostike, ginekološke ambulante, Centra za mentalno zdravlje i Higijensko-epidemiološke službe. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi