Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ovih stvari žene nikad ne bi smjele da se odreknu u vezi

Lifestyle

Izvor: Nezavisne novine     28.05.2016 u 16:02 h 0

Ovih stvari žene nikad ne bi smjele da se odreknu u vezi
FOTO: pixabay.com

Budite pažljive! Ulazak u novu vezu nije lak, ali žene će se često, kako započinju epizodu s novim partnerom, odreći dijelova svog dotadašnjeg života. Ovo ne samo da može vremenom da vodi ka ogorčenosti i frustraciji, nego i da utaba put nesrećnoj vezi punoj usamljenosti. Evo koje tri stvari žene nikad ne bi smjele da se odreknu kad stupaju u novu vezu.


Svoje ženske energije

Žena je ta koja ispunjava vezu emotivnom dubinom. Dok muškarce uglavnom zanimaju činjenice (gdje da idemo, šta da jedemo), ženu interesuje ono što je ispod površine i ona će kontemplirati o osjećanjima. Muškarac traži poziciju moći, on se takmiči i osjetljiv je na teritorijalne prijetnje drugih muškaraca. On od žene želi jedinstvene ženske kvalitete koje ona posjeduje - ne i kompetitivan i logičan odnos, koji može da ostvari s drugim muškarcem. Oksitocin je važan hormon koji ženama daje posebnu sposobnost da traže povezivanje. Ovo je za muškarce pravi dar, jer oni vole da vide kako se njihova partnerka povezuje s njihovom porodicom i prijateljima. Ovo je nešto zaista važno što žene donose u muško-ženski odnos. Stoga, u u vezu ponesite svoju empatiju, sve svoje vještine u međuljudskim odnosima, kao i sposobnost dijaloga.

Svoje individualnosti

Kad nas neko privuče, slučajno ćemo na njega prenijeti svoje stavove, vjerovanja, vrijednosti i osjećanja. Nesvjesno ćemo pretpostaviti da je druga osoba kao mi. Međutim, ova pretpostavka će nas dovesti do toga da očekujemo stvari koje se neće desiti. Prvi problem koji se može javiti kod ovakvog pretpostavljanja jeste nedostatak potrebe za komunikacijom. Nemojte odbaciti komunikaciju, jer razgovor može samo da učvrsti vezu. Drugi problem jeste to što će neispunjena očekivanja neizbežno voditi do razočaranja, a ako se ono ponovi, može vas povrijediti ili učiniti ozlojeđenim. Ipak, imamo dobre vijesti: muškarci od veze očekuju mnogo manje i lakši su za rukovanje. Ako je djevojka opuštena pored svog partnera, smije se i dodiruje ga, on će biti srećniji. Loša vijest, doduše, jeste ta da se tako ne ispunjuju očekivanja žene o vezi.

Svojih prijateljica

Zahvaljujući prijateljstvima sa svojim drugaricama, nećete biti usamljeni. Većina žena će bar u jednom dijelu svog života ulaziti u romantične veze s muškarcima i izlaziti iz njih, dok će njihove veze sa ženama biti kamen temeljac svih odnosa i neće se lako prekidati. Prijateljice pružaju posebnu emotivnu podršku, otvorenost i vezivanje. Muškarci vas podržavaju tako što će vas posavjetovati, što često može da dovede do osjećanja pritiska da uradite baš to što savjetuju. Žene pružaju prihvatanje i validaciju, i to je prosto dobar osjećaj.

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi