Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

SNS izabrala novo rukovodstvo

Regija

Izvor: Sputnik     28.05.2016 u 15:34 h 1

SNS izabrala novo rukovodstvo

Srpska napredna stranka izabrala je danas novo rukovodstvo, a novoizabrani potpredsjednici poručili su da im je, uz čast, pripala i velika odgovornost da nastave sa promjenama koje je njihov lider Aleksandar Vučić započeo u prethodnom mandatu.


Na današnjoj izbornoj skupštini za predsjednika stranke jednoglasno je ponovo izabran Aleksandar Vučić, dok je za zamjenika predsjednika izabrana Jorgovanka Tabaković, čija funkcija ostaje zamrznuta dok je na čelu Narodne banke Srbije.

Glavni odbor SNS jednoglasno je izabrao četiri potpredsjednika stranke — Mariju Obradović, Marka Đurića, Milenka Jovanova i Miloša Vučevića, dok će preostala dva potpredsjednička mjesta zauzeti članovi stranke koji se budu istakli svojim rezultatima u narednom periodu.

Na mjestu predsjednika Izvršnog odbora Radomira Nikolića zamjenio je dosadašnji predsjednik Opštine Ub Darko Glišić.

Izborna skupština izabrala je i novo Predsjedništvo SNS u kojem će biti 42 člana, umjesto dosadašnjih 30, kao i novi Glavni odbor.

Glavni odbor ovlastio je Predsjedništvo stranke da odlučuje o koalicijama na svim nivoima.

Novoizabrani potpredsjednik SNS Milenko Jovanov rekao je novinarima poslije izborne skupštine i sjednice Glavnog odbora da će se novi potpredsjednici truditi da Srbija nastavi putem kojim je krenula za vrijeme vlade Aleksandra Vučića, a to je, kaže, put pobjede.
Miloš Vučević je naveo da su novi potpredsjednici svjesni odgovornosti koju su dobili i da žele da isprave nedostatke koje su primjetili tokom izborne kampanje, da se posvete stranci i radu na terenu.

Upitan da li to znači da više neće biti gradonačelnik Novog Sada, Vučević je rekao da će se to videti 17. juna, kada bude održana konstitutivna sednica Skupštine grada Novog Sada.

Marija Obradović, koja je bila poslanica Skupštine Srbije, rekla je da je njen izbor na visoku stranačku funkciju izraz Vučićevog povjerenja u žene i ženski politički aktivizam.

Navela je da će jedan od njenih prioriteta biti i veći angažman žena u političkom odlučivanju.

Marko Đurić, inače direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekao je da je SNS napravila danas istorijski iskorak jer je na vrhuncu političke snage pokazala da je spremna da kadrovskom politikom bude nosilac promjena.

SNS će dokazati, rekao je Đurić, da je suštinski različita od stranaka koje su vodile Srbiju od 2000. do 2012. godine i koje su jedino doprinjele promjeni sopstvenog imovnog stanja.

„Borba za promjene nas je ujedinila oko SNS i ta stranka će i dalje biti barjaktar promjena“, rekao je Đurić.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Kakvi su to ljudi koji moraju i pristaju toliko da poltronišu zbog svoje pozicije?Kad bih to morao, e, pa, radije bih uradio harikiri.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi