Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vučić: Nije snaga u Vučiću, već u narodu

Regija

Izvor: B92     28.05.2016 u 11:36 h 2

Vučić: Nije snaga u Vučiću, već u narodu
FOTO: Agencija Anadolija

Beograd - Predsjednik SNS Aleksandar Vučić poručio je da na sednici Izborne skupštine stranke, ni u radu u vremenu koje dolazi neće biti praznih priča.


On je istakao da je bitna efikasnost i još veći rad. 

"Nije snaga u Aleksandru Vučiću, u nama funkcionerima, već u narodu koji podržava ideju normalne i pristojne Srbije", rekao je Vučić, primetivši da je i to rezultat odnosa SNS prema Srbiji i građanima. 

Zato, kako je istakao, izgubiti vrijeme je ozbiljan zločin i zločin prema budućnosti. 

"Zato danas neće biti praznih priča, bitna je efikasnost i još veći rad i da svaki minut potrošimo tako da onaj slijedeći minut ne bude bačen i uzaludan", istakao je Vučić, najavljujući neuporedivo strožiju kontrolu u narednom periodu, jer u prethodne dvije godine gotovo da nije postojala kontrola lokalnih i drugih funkcionera. 

"Mnogi su pomislili, kao druge partije, da je važno biti na vlasti i iskoristiti vrijeme, a poslijetoga baš nas briga, nekako ćemo da trajemo i da pobeđujemo. Pobedili smo, jer smo imali dovojno hrabrosti da se suočimo sa najtežim pitanjima i na njih odgovorimo", kazao je Vučić. 

Srbija danas, kako je naveo, ima veći rast ekonomije, pad deficita, kaže da ćemo uspijeti da se vratimo na period od prije 2008., da ćemo imati slijedeće godine možda najveći rast u Evropi, da imamo vijeće poreske i akcizne prihode nego ikada. 

Dodao je da je smanjena nezaposlenost, ali ne dovoljno - kada je SNS preuzimala vladu ona je iznosila 26 odsto, sada je 17,9, a kao cilj je postavio da se taj nivo spusti na ispod 15 i u narednim godinama na prosjek EU, koji iznosi između 10-11 odsto. 

"Puteve gradimo uspešnije i više nego ikada, po prvi put u roku. Već slijedeće godine imaćemo završen kompletan Koridor 10", rekao je Vučić. 

On je izjavio da bi za njega najveći poraz bio ako bi se SNS pretvorila u ono u šta se pretvorila Demokratska stranka 2008. godine, kad se dočepala vlasti, i da to neće dozvoliti. 

"Prije sopstvenog povlačenja, neću to da dozvolim, sami ćemo da pokažemo da je SNS stranka za godine i decenije u budućnosti", rekao je Vučić na izbornoj skupštini stranke. 

Vučić je rekao da SNS ne sme da ima sudbinu drugih političkih stranaka u Srbiji kad se dočepaju vlasti, jer se same urušavaju od mržnje, sujete, ogovaranja, loših međusobnih riječi i zbog toga što se sami nikad ne mijenjaju. 

"Zato hoćemo da osvežimo stranku i podmladimo je", rekao je Vučić. 

On je ocijenio da je Srpska napredna stranka stavila Srbiju iznad stranke. 

"Hrabrost je ono što razlikuje ozibljne političke partije od onih koji su na toj sceni kratko i zbog sebe", primjetio je Vučić. 

On je rekao da je SNS nasledila teško breme, te da je poslijedecenija propadanja neko morao građanima da kaže da "aspirin i andol ne mogu da poprave zdravstveno stanje" i da se tako ne mogu izliječiti javne finansije. 

To je uradila upravo SNS, ocijenio je Vučić, dodajući da to, međutim, nije urađeno na najbolji način, o čemu je raspravu najavio na zatvorenom delu sednice.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. A narod, to sam ja.A država, to sam opet ja.Ja, pa ja i opet ja.I samo ja.

  2. A narod, to sam ja.A država, to sam opet ja.Ja, pa ja i opet ja.I samo ja.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi