Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Cvijanović: Pozitivna poruka šta je namjera regionalne saradnje

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     28.05.2016 u 10:17 h 1

Cvijanović: Pozitivna poruka šta je namjera regionalne saradnje
FOTO: Agencija Anadolija

- Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su skupovi kao što je Regionalni molitveni doručak u Beogradu važni zbog toga što šalju pozitivnu poruku šta je namjera regionalne saradnje.


Cvijanovićeva je u Palati Srbija, gdje je organizovan molitveni doručak, rekla novinarima da je ovo dio velike tradicije i da je zahvaljujući prijateljima iz američkog Kongresa uspostavljena praksa da se organizuju i regionalni sastanci ove vrste. 

Ona je podsjetila da je Republika Srpska bila domaćin prije nekoliko godina upravo jednog Regionalnog molitvenog doručka, te da je to bio sjajan primjer da se pokaže na koji način političari, uz razumijevanje važnosti njihovih funkcija, mogu da spremno obavljaju svoje zadatke, što je i glavna poruka. 

Cvijanovićeva je navela da je važno da Republika Srpska učestvuje u svim regionalnim događajima. 

"Meni je veoma drago što se i ovdje nastavlja u kontinuitetu naše prisustvo koje je već godinama vidljivo i na centralnom događaju na nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je podsjetila da je na tom molitvenom doručku u Vašingotinu do sada bila četiri-pet puta, te da učestvuje koliko je to moguće i na drugim regionalnim skupovima. 

"Poruka je da razumijemo koliko je važno da njegujemo regionalnu saradnju ne samo zato što nam je neko rekao nego zato što zaista proističe iz našeg stvarnog života i naših stvarnih potreba. Mi smo dio jednog šireg prostora koji je nekada živio zajedno svoj politički i ekonomski život, preživjeli smo sve što smo preživjeli, velike izazove i velika stradanja i zapravo je nužda i potreba da se dobro sarađuje", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je izrazila posebno zadovoljstvo što je ovaj doručak organizovan u Srbiji i što je Beograd domaćin. 

"To šalje veoma snažnu poruku kao što je bila snažna poruka u tome da je Banjaluka prije nekoliko godina odabrana da se na neki način i lansiraju takvi događaji na ovom prostoru", navela je Cvijanovićeva. 

Regionalni molitveni doručak okupio je više od 200 gostiju iz svijeta i regiona, među kojima su i predstavnici američkog kongresa njemačkog Bundestaga, parlamentarci iz Austrije i predstavnici zemalja u regionu. 

U radu skupa učestvuju i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, ministar inostarnih poslova BiH Igor Crnadak i predsjednik Odbora za evropske integracije Narodne Skupštine Republike Srpske Branislav Borenović. 

Skup se održava pod temom "LJubi bližnjeg svoga", a predstavlja inicijativu Srbije za regionalno pomirenje i produbljavanje odnosa sa državama u regionu i svijetu.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Jebem ti molitveni dorucak. Prave ste nacionaliste. A jeste veliki vijernici samo zlo smisljate.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi