Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Otkrivena 93 neprijavljena radnika, zapečaćeno 85 objekata

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     26.05.2016 u 17:04 h 0

Otkrivena 93 neprijavljena radnika, zapečaćeno 85 objekata
FOTO: fotodesk.net

- Inspektori Poreske uprave Federacije BiH /FBiH/tokom 290 inspekcijskih nadzora u 61 opštini na području Federacije otkrili su 93 neprijavljena radnika i 30 objekata u kojima je obavljana djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.


Otkriveno je i 95 poreskih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja. 

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdati su prekršajni nalozi sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 478.100 KM, te zapečaćeno 85 objekata. 

U toku jučerašnjih aktivnosti bilo je nekoliko slučajeva onemogućavanja službenih lica u vršenju dužnosti, zbog čega su postupci okončani uz asistenciju policije. 

Poreska uprava FBiH zahvaljuje pripadnicima Policijske uprave Mostar, Vogošća i Stari Grad Sarajevo na pruženoj podršci i asistenciji prilikom sprovođenja inspekcijskog nadzora. 

Poreska uprava FBiH je, s ciljem sprečavanja sive ekonomije, od novembra 2015. izvršila 4.014 inspekcijskih nadzora, što je imalo za posljedicu prijavljivanje 1.436 radnika koji su radili na crno. 

Zbog utvrđenih nepravilnosti u ovim aktivnostima zapečaćena su ukupno 844 objekta i izrečeno novčanih kazni u iznosu od 5,5 miliona KM. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi