Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Usvojen nacrt zakona o visokom obrazovanju u RS

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     26.05.2016 u 13:55 h 0

Usvojen nacrt zakona o visokom obrazovanju u RS

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o visokom obrazovanju, kojim je postupak akreditacije visokoškolskih ustanova uveden kao obavezan s ciljem međunarodne uporedivosti visokoškolskih kvalifikacija koje se stiču u sistemu visokog obrazovanja u Srpskoj.


Usvojen je i Nacrt zakona o mirnom rješavanju radnih sporova, kojim se uređuje način i postupak mirnog rješavanja individualnih i kolektivnih radnih sporova, izbor, prava i obaveze arbitara i miritelja, kao i način osnivanja tijela za mirno rješavanje radnih sporova. 

Narodna skupština Republike Srpske primila je k znanju godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH za 2015. godinu. 

Usvojena je i informacija o realizaciji Osnova programa socijalnog zbrinjavanja radnika za period januar-decembar 2015. godine. 

Parlament Srpske usvojio je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskoj policiji Republike Srpske, kojim se propisuje da predsjednik Vrhovnog suda Republike Srpske može sklopiti sporazum sa predsjednikom Vrhovnog suda Federacije BiH /FBiH/ o saradnji i pružanju pomoći između sudskih policija Republike Srpske i FBiH. 

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske prekinuta je danas prije rasprave o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,99 odsto osnovnog kapitala Rudnika željezne rude "LJubija" Prijedor metodom neposrednog odabira kupca. 

Dvanaesta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske prekinuta je nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, a o njenom nastavku javnost će biti blagovremeno informisana.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi