Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Piletina u bešamel sosu

Lifestyle

Izvor: Nezavisne novine     26.05.2016 u 10:01 h 0

Piletina u bešamel sosu

Neka vaš današnji odabir bude piletina u bešamel sosu.


astojci:

  • 500 gr. Pilećih prsa
  • 100gr. margarina
  • 1-2 kašike senfa
  • malo majoneze
  • sol, biber
  • 100 ml. mlijeka

Za prženje:

  • ulje
  • oko 100 gr. brašna
  • malo krušnih mrvice
  • vegeta začin

 Za Bešamel:

  • 2-3 kašike brašna
  • malo margarina
  • 400 ml. mlijeka
  • sol ,papar
  • 1 kašika kajmaka
  • 100 gr. topljeni sir
  • peršun
  • bijeli luk

Priprema

1.Pileća prsa na dasci istanjite (debljina po želji), posipajte začine sa obje strane, premažite margarinom, senfom, malo majonezom, preklopite ih, stavite u posudu , zatim polijte mlijekom i ostavite u frizider na 3-4 sata

 2.Brašno, mrvice i začin pomješajte zajedno i u tu smjesu uvaljajte ocjedjena prsa (od sosa), pa pržite na ulju sa obje strane dok ne dobiju boju.

3.Pržena prsa poredajte u pleh, stavite preko otopljeni sir, peršun, malo bijelog luka.

4. Spremite bešamel sos:

5.Na margarinu propržite brašno, dodajte mlijeko, začinite i kuvajte na tihoj vatri mješajući oko 10 minuta dok dobije potrebnu gustinu.

6.Stavite bešamel sos preko piletine

7.Stavite u zagrijanu rernu na oko 15 minuta.

Prijatno!


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi