Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Povoljni uslovi za vožnju

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     26.05.2016 u 09:22 h 0

Povoljni uslovi za vožnju
FOTO: pixabay.com

Na svim važnijim putevima Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se odvija bez zastoja, a uslovi za vožnju uglavnom su povoljni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.


Na području banjalučke mjesne zajednice Ada na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac počela je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom u dužini od 800 metara. 

Na istom magistralnom putu, na dionici Lamovita-Ivanjska-Šargovac, tokom ove sedmice biće vršena sanacija kolovoza, pa će se saobraćaj na mjestima izvođenja radova odvijati naizmjenično, jednom trakom. 

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor za sav saobraćaj zatvorena je petlja "Mahovljani", odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka. 

U zoni izvođenja radova, kod Mahovljanske petlje, na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena je na 30 kilometara na čas. 

Saobraćaj će se na ovoj dionici svakodnevno četiri puta obustavljati od 23.00 do 5.00 časova ujutro u maksimalnom trajanju od 30 minuta. 

Vozačima, pogotovo onim koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju "Aleksandrovac". 

U mjestu Rebrovac u toku su radovi na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac zbog čega su na snazi izmjene saobraćaja, te će biti regulisan privremenom signalizacijom. Radovi će trajati do 16. oktobra. 

Vozačima koji putuju magistralnim putem Vlasenica-Han Pijesak savjetuje se opreznija vožnja jer se na tom dijelu vrši sanacija kolovoza. 

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnog puta Šekovići-Donje Caparde vozila saobraćaju jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta. 

Na području opštine Kotor Varoš u toku je rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne i kanalizacione mreže zbog čega je do 1. septembra izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik. Zbog radova na istom projektu do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćaja i na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići. 

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor u naseobini Lišnja. Izmjena će biti na snazi svakim danom od 7.00 do 19.00 časova, osim nedjelje. 

Na istom putnom pravcu na lokalitetu Puraći zbog izgradnje vijadukta iznad magistralnog puta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Usporeno se saobraća i na dionicama magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj. Na tom dijelu u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put. 

Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Radovi se izvode na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice. 

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Stari Ugljevik-Glavičice, Nevesinje-Berkovići, Ukrina-Vijaka, Karanovac-Mitrovići, Gornja Vijaka dva-Razboj, te Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva gdje će saobraćaj privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu. 

Na području opštine Brod u toku je deminiranje terena u naselju Liješće, na lokalitetu Šikare zbog ćega će svakim radnim danom dolaziti do polučasovne obustave saobraćaja na magistralnom putu Brodsko Polje-Brusnica /granica Srpske i FBiH/. Saobraćaj će biti obustavljan u periodu od 8.00 do 16.00 časova, a propuštanje vozila trajaće 15 minuta. 

Deminiranje se vrši i na regionalnom putu Podnovlje-Derventa u mjestu Glogovica, na području grada Doboja zbog čega će svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova dolaziti do polučasovnih obustava saobraćaj. 

Zbog deminiranja će do polučasovnih obustava saobraćaja dolaziti i na regionalnom putu Zeleni Jadar-Milići u mjestu Zeleni Jadar. 

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od pet tona i visine iznad 3,5 metra. 

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding "Drinatrans" iz Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac. 

Radovi usporavaju saobraćaj i na području Federacije BiH, posebno na putnim pravcima Blažuj-Kiseljak-Busovača, Šićki Brod-Srebrenik, Priboj-Simin Han, Olovo-Srednje, Ustikolina-Goražde i Ključ-Sanski Most, te na magistralnom putu na području Kladnja. 

Povremene polučasove obustave saobraćaja aktuelne su od 8.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine. 

Zbog pomijeranja terena na magistralnom putu Sarajevo tranzit i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila najveće dopuštene mase veće od tri i po tone i za autobuse, pa ova vozila saobraćaju kroz grad. 

Iz AMS savjetuju vozačima da bez obzira na povoljne vremenske i saobraćajne uslove na svim putnim pravcima prilagode vožnju uslovima na putu.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi