Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Malena i Klepetan postali roditelji 58. put (VIDEO)

Zanimljivosti

Izvor: Telegraf     26.05.2016 u 09:14 h 1

Napoznatiji par roda u regionu, Malena i Klepetan iz Brodske Varoši u Hrvatskoj, donijeli su na svijet četiri male rode!


Penzioner Stjepan Vokić koji svakoga dana brine o rodama već decenijama, kaže da ovih dana nisu baš prijateljski raspoložene jer štite svoje ptiće i nikome ne dozvoljavaju da priđe gnijezdu. Vokić ih hrani komadićima svinjetine, jer im u avgustu valja sa tatom Klepetanom put Afrike.

Ovaj poznati ptičji par je za 13 godina donio na svijet 58 roda.

Da podsjetimo, zaljubljeni mužjak rode Klepetan već 14 godina vraća se svojoj partnerki Malenoj, koju je prije 23 godine ranio jedan italijanski lovac, pa je prinuđena da zimuje u Hrvatskoj. O njima već decenijama brine penzioner Stjepan Vokić iz mjesta Brodski Varoš u Slavoniji.

Vokić priča kako svake jeseni mužjak odlijeće na jug, da bi se sa prvim danima proljeća, preletjevši više od 13.500 kilometara, vratio svojoj dragani. Vratio se i ove godine iako je kasnio šest dana.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. zar ne neznaš formulirati rečenicu na ispravan način idiote

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi