Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Evo zašto ste najneproduktivniji poslije pauze za ručak

Lifestyle

Izvor: B92     25.05.2016 u 18:57 h 0

Evo zašto ste najneproduktivniji poslije pauze za ručak
FOTO: pixabay.com

Osjećate se pospano nakon pauze za ručak s kolegama? Ako je odgovor potvrdan, s vama je sve u redu. To je zapravo znak da vas unutrašnji sat radi kako treba i da nivo šećera u krvi dobro reaguje na hranu koju ste upravo pojeli.


Čak iako se niste vratili sa ručka, popodnevni pad energije je i dalje prirodna stvar jer je sasvim uboičajeno da želimo da zaspimo sedam sati nakon buđenja. 

Nažalost, tokom radne nedjelje to je gotovo nemoguće, ali postoji nekoliko savjeta koji bi mogli biti od koristi i koje možete primeniti već sutra. 

1. Jedite u zdravo vrijeme 

Pokušajte da izbjegavate da jedete previše kasno u toku radnog dana. Kasniji ručak će samo pogoršati vašu pospanost. 

2. Prošetajte 

Tačnije, šetajte za vrijeme pauze s obzirom na to da je to jedino što sebi možete priuštiti tokom radnog dana. To će vas razbuditi, povećati nivo vaše energije, ali i podstaći vašu produktivnost. 

3. Izbjegavajte šećer 

Šećer može dati privremeni podsticaj vašoj energiji, no zatim slijedi i nagli pad. Držite se celovitih žitarica i proteina. 

4. Pametno birajte pauzu za kafu 

Izbjegavajte ispijanje kafe u isto vrijeme, ali bilo bi dobro kada biste pauzu uz svoj omiljeni napitak napravili između 9:30 i 11:30, preporučuju stručnjaci. Popodnevna kafa može loše uticati na vaš san. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi