Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Beograd: Poduzetnice iz Srbije i UAE-a razmijenile iskustva na poslovnom forumu

Regija

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     25.05.2016 u 17:48 h 1

Beograd: Poduzetnice iz Srbije i UAE-a razmijenile iskustva na poslovnom forumu
FOTO: Agencija Anadolija

BEOGRAD – Nakon plenarnog dela prvog foruma preduzetnica Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, poslovnih susreta i bilateralnih razgovora, potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović navela je da se danas govorilo, pored ulaganja u zdravstvo, nege porodice i investiranja u obrazovanje, i o pravima žena, jer su na forumu prisutne žene koje se bave svim onim što ulazi u domen prava žena, ali i zaštitom porodice i dece, javlja Anadolu Agency.


„Ova poseta se pripremala gotovo dve godine, sa nama su žene koje su mnogo toga uradile u Emiratima, govorimo i u ekonomskim i društvenim odnosima i nama je veoma stalo da danas na prvom forumu žena preduzetnica razmenimo iskustva, razmislimo o nekim zajedničkim projektima i pokažemo koliko je Srbija pogodno mesto za investiranje“, rekla je Mihajlović u izjavi novinarima.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež naveo je da „smatra da je u ova tri dana, koliko će delegacija boraviti u Srbiji, važno da se stekne utisak ne samo o tome šta je Srbija do sada uradila i koje su mogućnosti ulaganja u Srbiji, već i da se delegacija susretne sa predstavnicima kompanija“.

„Ono što je ostvareno u prethodne dve godine je nova dinamika političkih odnosa između UAE i Srbije, a sada je vreme da se još dublje povežemo između privrednih sistema, subjekata“, dodao je Čadež.

Raža al Gurg, koja je predvodila delegaciju predstavnica Saveta poslovnih žena iz Dubaija, navela je da su došli kako bi ispitali mogućnosti za ulaganja i za poslovanje.

„Ovde smo došli i da razmotrimo šta ubuduće možemo više da uradimo na unapređenju naših odnosa, jer nam je u interesu da se odnosi između Srbije i Dubaija još više prodube i ojačaju. Ono o čemu smo između ostalog razgovarali jeste i zdravstvo“, rekla je Raža al Gurg i dodala da je u toku razgovora sa ministrom zdravlja u Vladi Srbije Zlatiborem Lončarom razgovarano o rehabilitaciji.

Kako je navela, ministar Lončar je ponudio da jedan broj pacijenata dođe iz Dubaija u Srbiju i provedu mesec ili dva dana, kako bi kasnije na najbolji način preneli svoja iskustva te da je njena ideja bila i da u Srbiju pošalje svoj tim lekara koji će se baviti rukovođenjem centra za rehabilitaciju „tako da i oni ovde steknu obuku i da vide koji su najpozitivniji ishodi te šta bi bilo najbolje za naše ljude“.

Prvi poslovni forum preduzetnica Srbije i UAE održava se u okviru prve posete Srbiji predstavnica Saveta poslovnih žena iz Dubaija, a organizovan je od strane Privredne komore Srbije u saradnji sa ambasadom Srbije u UAE. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. E, kad vidim ovu plavušu, nema potrebe da išta čitam.Njezinu pričicu već znaju i vrapci na grani.I Bogu i narodu.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi