Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Nauka dala konačan odgovor: Koliko traje prosečan seks?

Lifestyle

Izvor: Vesti-online     25.05.2016 u 15:39 h 0

Nauka dala konačan odgovor: Koliko traje prosečan seks?
FOTO: pixabay.com

Naučnici su pola godine mjerili koliko je vremena potrebno za dostizanje vrhunca među parovima u pet zemalja svijeta.

Kod Turaka najkraće... 
Grupa Naučnika iz Holandije, Velike Britanije, Turske, SAD-a i Španije u zajedničkom istraživanju proučavala je koliko kod 500 parova traje prosečni seks. Pritom se pod "seksom" mislilo isključivo na koitus, dakle od početka penetracije u vaginu do ejakulacije. 

Ispalo je da prosečni seks traje 5 minuta i 24 sekunde, ali sve zajedno nije bilo ni izbliza tako jednostavno. Prvo zato što je istraživanje trajalo pola godine. Drugo, zato što je trebalo smisliti način kako da parovi mjere trajanje seksualnog odnosa. Korišćena je štoperica, alivjerovatno ne postoji osoba kojoj je u takvim okolnostima pritiskanje štoperice prioritet. 

Dobijen je ogroman raspon rezultata - od 33 sekunde u najkraćem slučaju do 44 minuta u najdužem, sve zajedno bez predigre. 

Međutim, ubrzo su suledile i kritike - zamerke su se odnosile na to što su u istraživanju učestvovali samo heteroseksualni parovi i što seksualni odnos definitivno ne čini samo penetracija penisa u vaginu. 

Ali, naučnici nisu znali kako bi klasifikovali rezultate na osnovu uzimanja ovog potonjeg u obzir. Uostalom, ideja koja ih je odvela do istraživanja bila je vezana za stepen ponovnog skladištenja serotonina, hormona dobrog raspoloženja sa još nekim funkcijama kod ljudi sa preranom ejakulacijom. 

Ipak, dobijeni su i neki korisni podaci. Ispostavilo se da seks traje kraće kod starijih osoba nego kod mlađih parova. Pokazalo se i to da korišćenje kondoma uopšte ne utiče na dužinu seksualnog odnosa. Konačno, sa izuzetkom Turske gdje je prosečni seksualni odnos trajao 3 minuta i 42 sekunde, kod nacionalnih prosjeka ispitanika u svim ostalim zemljama nisu primijećena odstupanja od globalnogprosjeka.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi