Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Kako brzo omekšati maslac, a da nije stavljanje u mikrotalasnu

Lifestyle

Izvor: 24sata.hr     24.05.2016 u 22:53 h 0

FOTO: pixabay.com

Nakon vađenja iz hladnjaka, maslac je tvrd i teško ga je namazati na kruh ili od njega napraviti kolač. Ovdje je trik kako ga brzinski omekšati bez mikrovalne, otapanja na tavi...


Nema onoga tko je izvadio maslac iz hladnjaka i bez problema ga namazao na kruh. Uvijek su to pokušaji u kojima se kruh raspada, a maslac i dalje drži svoj oblik ili rezanje maslaca na tanke šnitice i slaganje na kruh. Isti problem imaju i domaćice dok peku kolače.

Da bi kolač bio savršen, maslac mora biti mekan kako bi ga se moglo lako umijesiti s ostalim sastojcima. Stavljanje u mikrovalnu ponekad nije dobro rješenje jer tad može postati previše mekan. A, osim toga, neki ljudi nemaju mikrovalnu pećnicu.

Ovaj trik je brzog omekšavanja je vrlo jednostavan. Uzmite staklenu čašu i zagrijte ju (npr. napunite ju vrućom vodom i brzo obrišite) pa stavite na komad maslaca. Ostavite neko vrijeme i omekšat će.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi