Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Facebook ''ruši'' popularni gejming servis

Nauka i tehnologija

Izvor: Mondo     24.05.2016 u 15:08 h 0

Facebook ''ruši'' popularni gejming servis
FOTO: Promo/Facebook/KlanRUR.rs/Play.co.rs

Da li je Facebook Live konkurencija Twitch platformi?


Facebook se već neko vrijeme merači da uđe na eSports scenu. Njihov skorašnji partnerski ugovor sa Activision Blizzardom govori u prilog tome. S obzirom na to da je Activision Blizzard sada vlasnik MLG brenda i infrastrukture, to praktično znači da će Facebook Live biti na listi digitalnih streaming platformi koje prate eSports događaje i turnire. 

Budimo realni, promjena se neće desiti preko noći. Twitch i dalje raste, kao i druge digitalne platforme istog profila, kao što su YouTube i Azubu. Malo je vjerovatno da će Facebook Live u startu privući veliki broj običnih “dnevnih” gledalaca. 

Sa druge strane, ako govorimo o eSports prenosima, kojih ima jedan do dva svakog vikenda, Twitch je mjesto gdje svi idu da bi gledali iste. MLG-ovo vezivanje za Facebook Live, u stvari predstavlja Facebook ulazak u eSports industriju, na način koji je malo ko mogao da predvidi. 

Ono što ide u prilog Facebooku je stavka koja postaje sve relevantnija u eSportsu - prava prenosa. Twitch je do sada bio izabrana platforma svih velikih eSports organizacija i događaja, zbog toga što je prva, najveća i, najvažnije, najbolja digitalna platforma za striming. Facebook je pokazao da želi da uzme dio tog kolača i da je spreman da ulaže i plaća za prava prenosa novcem koji mu ne nedostaje. 

Ako, nakon toga, veliki brojevi gledalaca dolaze sa Facebook Live platforme, kompanije koje se reklamiraju će promijeniti izabranu platformu, bez ikakvih problema. A sa njima idu i igrači i događaji. 

Sve ovo će se dešavati u budućnosti, i kao što smo rekli, ne preko noći. Vrlo je moguće da će se cio MLG plus Facebook Live projekat pokazati neuspešnim. Ali će se trend nastaviti. Twitter je takođe pokazao interesovanje za prenose sportskih događaja, kupovinom prava prenosa deset NFL mečeva iz predstojeće sezone. 

Ova zainteresovanost neće splasnuti, pošta eSports kao industrija iz godine u godinu sve više raste. Velike kompanije žele da se uključe, a to za Twitch znači dodatnu konkurenciju. Za nas, gledaoce i igrače, to konkurentsko okruženje znači bolji kvalitet prenosa, bolji sadržaj i bolji pristup. 

Zadovoljniji?


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi