Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vučić želi vladu borbenih ljudi

Regija

Izvor: Cafe.ba / Srna     24.05.2016 u 14:59 h 1

Vučić želi vladu borbenih ljudi
FOTO: Tanjug, Dragan Kujundžić

Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je blizu formiranja ''borbene vlade'', koja ima jasan, nedvosmislen cilj i najavio da će iduće sedmice uputiti poziv za razgovore svima koji žele da o tome razgovaraju.


Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je blizu formiranja vlade borbenih ljudi i da ga ne zanima da li je neko iz neke stranke ili nije. 

On je naveo da još ne zna sastav nove vlade, koja neće biti veća, ali je moguće da bude ministar manje, te poručio da će iduće sedmice razgovarati sa svima koji to žele, ali da to ne znači da će oni biti dio buduće vlade, nego da želi da vidi šta zajednički može da se uradi za Srbiju. 

Vučić je potvrdio da deset tačaka koje su danas objavili mediji kao program nove vlade, predstavljaju izvode iz važnih tačaka njegovog programa koji je sveobuhvatan. 

"Insistiraću na timu koji u potpunosti može da se posveti Srbiji. Cilj je da ujedinimo Srbiju i da svaki građanin doživljava Vladu kao svoju", istakao je Vučić. 

Povodom hrvatske blokade pregovaračkog poglavlja 23 u približavanju Srbije EU, Vučić je rekao da je Srbija uradila sve što je trebalo da uradi i da "ne čeka ni na kakvu milost". 

"Ako hoće da nam otvore poglavlja - hvala, odlično, a ako neće, mi radimo, teramo dalje, napravićemo dobar plan i program i odličan rezultat za Srbiju", dodao je Vučić. 

On je najavio da će Vlada posebnu pažnju posvetiti infrastrukturnim projektima, završiti auto-puteve, i krenuti u ozbiljne reforme pravnog sistema, a da u junu očekuje otvaranje pregovaračkih poglavlja 23 i 24 sa EU. 

Vučić je rekao da Srbiju očekuje naredne godine privredni rast od četiri odsto, što je među najvećim u Evropi i da ekonomski pokazatelji govore da će građani živjeti svakog dana sve bolje. 

Istakao je da će biti značajnih promjena u načinu funkcionisanja Vlade Srbije i najavio da će se buduća Vlada Srbije jednom u dva mjeseca izmjestiti izvan Beograda, za početak u Niš. 

"Boraviću u kasarni sa ključnim ministrima, da ne pravimo dodatne troškove. Primaću građane, a jednom nedeljno ću ih primati lično od pet ujutru do osam, kako bih onda od osam mogao da se bavim njihovim problemima", rekao je Vučić. 

On nije želio da govori o eventualnoj koaliciji sa SPS-om i ponovio da će sa svima da razgovara. 

"Na to sam spreman, nije mi teško, ali ima onih koji od izbora govore da neće. Ne moraju. Možda ćemo čuti nove ideje", rekao je Vučić. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Već se vide dva stara nova ministra.Tresla se gora, rodio se miš.Nema od tog posla ništa.Ako nađeš sposobne ljude, oni će ti doći položaja, kao i ti Dačiću.Zato su još uvijek u modi klimoglavci.Klimaju li klimaju.Sve više i više.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi