Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Poslanici iz FBiH nisu podržali prijedlog SNSD-a u vezi sa popisom

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     24.05.2016 u 11:56 h 0

Poslanici iz FBiH nisu podržali prijedlog SNSD-a u vezi sa popisom

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije podržao modifikovani prijedlog Kluba poslanika SNSD-a da Savjet ministara BiH za narednu sjednicu ovog doma dostavi informaciju o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva, koji je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić.


Podršku za ovaj prijedlog nisu dali poslanici iz Federacije BiH. 

U okviru rasprave o dnevnom redu sjednice predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac zatražio je da u dnevni red bude uvrštena informacija Savjeta ministara BiH o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva BiH, ali ga je kasnije modifikovao tražeći da informacija bude dostavljena za iduću sjednicu. 

Kolegijum Predstavničkog doma je, na prijedlog poslanika Diane Zelenike, Borislava Bojića i Jasmina Emrića, u dnevni red uvrstio Prijedlog rezolucije o neprihvatanju izgradnje skladišta i odlagališta nuklearnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva i protivljenju aktivnostima u vezi sa izgradnjom skladišta i odlagališta na Trgovskoj gori, u opštini Dvor, u Hrvatskoj. 

U dnevni red uvršten je i Prijedlog zaključka Kolegijuma ovog doma o formiranju Istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u Izvozno-kreditnoj agenciji BiH. 

Na zahtjev Ustavnopravne komisije sa ranije predloženog dnevnog reda skinuto je više zakonskih prijedloga za koje nije završena komisijska faza. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi